Хванаха контрабандни цигари на летище Пловдив

  • 28 декември 2012 12:32

  • 1109
  • 0
Хванаха контрабандни цигари на летище Пловдив
©

Митничари заловиха контрабандни цигари на летище Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

Късният час на полета за Лондон, „хитрото” замаскиране и други подобни обстоятелства са вероятните причини, накарали българска гражданка, студентка в Лондон, да се надява, че ще „надхитри” властите на летището и ще пренесе безпроблемно контрабандни цигари. В крайна сметка обаче това се оказа поредният предотвратен от пловдивските митничари опит за нарушаване на закона. Снощи, около 22 часа, в чекирания багаж са открити 3600 къса цигари без бандерол. Осемнадесетте стека от две марки, всички без бандерол, били старателно увити в алуминиево фолио и поставени между дрехите в куфара, като по този начин собственичката на багажа се е надявала цигарите да не бъдат разпознати от сканиращите устройства. Въпреки това, модерният рентген, на който се извършва проверка на чекирания багаж на Летище Пловдив, е уловил подозрителната пратка.

Жената е задържана и по случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор.

Вчерашното разкритие е пример за добрата съвместна работа на митническите, гранични и летищни служби на Пловдивското летище.
С този случай общото количество тютюневи изделия, задържани от служители на Митница Пловдив през изминаващата 2012 година, вече е 2 360 260 къса цигари и 16 236 кг. тютюн за пушене.

Високите цени на цигарите във Великобритания са поредното обяснение за вчерашното разкритие на Летище Пловдив.

Последвайте канала на

1109 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини