Баща блудствал с умствено изостаналата си дъщеря

  • 21 декември 2012 11:14

  • 2069
  • 0
Баща блудствал с умствено изостаналата си дъщеря
©

47-годишен мъж от великотърновското село Водолей, известен на полицията и осъждан предимно за кражби, е обвинен в извършване на сексуални действия със собствената си дъщеря и за измама, съобщиха от ОДМВР - Велико Търново.

В хода на разследването е установено, че в периода от пролетта на 2012 год. до 19.12.2012 год. в с. Водолей, при условията на продължавано престъпление Й. А. се е съвкупявал с 24-годишната си дъщеря, която не е разбирала свойството и значението на извършеното, страдаща от умерена умствена изостаналост. В момента същата е бременна в 20-та гестационна седмица. В същия период при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, използвайки неопитността и неосведомеността на двете си болни дъщери той ги е придумал да го упълномощят да получава вместо тях отпуснатите им социални пенсии в размер общо на 1723 лв. Парите Й. А. използвал за погасяване на месечни вноски по получени от него 3 кредита, на обща стойност 1640 лева.

47-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за престъпно съвкупление с лице, неразбиращо свойството и значението на извършено и измама при условията на опасен рецидив и продължаването престъпления. С постановление на Районна прокуратура – Велико Търново е задържан за срок до 72 часа, като е внесено искане в Районен съд – В. Търново за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини