Мними гардове на Бойко Борисов обират пенсионери

  • 17 декември 2012 14:28

  • 1202
  • 3
Мними гардове на Бойко Борисов обират пенсионери
©

Двама мъже на по 25 години са задържани за обир на възрастна жена от село Риш. Престъплението е извършено в нощта на петък срещу събота. Двамата се представили за охранители на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, когато влизали в къщата на 80-годишната жена, съобщиха от шуменската полиция.

В дома на бабата те я попитали има ли ракия, пари или вино. След това мъжете се разтършували из къщата, намерили 30 лева и ги взели, откраднали и крушка за осветление от дома на жената. "Мъжете не са употребили сила", обясни Ася Йорданова, говорител на ОД на МВР-Шумен, цитирана от Дарик. След това опитали да оберат още една жена от селото, след като влезли в дома й. Тя им казала, че има 60 лева, но не им ги дала. Крадците претърсили къщата, не намерили парите и си тръгнали.

В събота полицаите установили извършителите и ги задържали за срок от 24 часа, с постановление на прокурор те са оставени в ареста за 72 часа.

Единият от двамата е бил с наложена мярка "домашен арест", заяви ст. комисар Любомир Христов, директор на шуменската полиция. По думите му, мъжът е обвиняем за серия от палежи в село Риш от месец май тази година, в следствие на един от които загина възрастен мъж. Двамата мъже са осъждани и за съвместна кражба от къща през 2010 г., като наложените им присъди тогава са били условни за срок от 3 месеца, с 3-годишен изпитателен период. Любомир Христов допълни, че в село Риш още след случая със задържания изнасилвач продължава да има засилено полицейско присъствие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1202 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
....

2012.12.18 | 06:51

2
Ето Бойко намери още 30 лв да закърпи бюджета догодина...
valo

2012.12.18 | 06:51

3
абе глупак ,какво общо има бойко с тези главорези , няма как да има по един бойко пред всяка къща , нещастник мръсен , долен педал

2012.12.17 | 19:28

1
Убил е човек с палежа си, а е на свобода?! Развийте гайките и си... !

Добави коментар

Водещи новини