Пипнаха двама наркодилъри

  • 17 декември 2012 11:49

  • 748
  • 0
Пипнаха двама наркодилъри
© Булфото

Полицейски служители са задържали в събота, около 21 часа, двама габровци в момент на сделка с наркотични вещества. А. Г., 27-годишен /осъждан за кражби и грабежи/ и Х. Д., 32-годишен /осъждан за кражба/ се намирали във вход на жилищен блок в Габрово.

При появата на полицейските служители, по-младият се опитал да се освободи от наркотичното вещество, което бил приготвил за продажба. Мъжът изхвърлил пакетче с бяло, прахообразно вещество, което реагирало на "метамфетамин". Наркотикът е иззет, а двамата мъже - задържани.

При последвалите процесуално-следствени действия, в жилището на А. Г. са намерени опаковъчни материали и консумативи за използване на наркотични вещества, а при извършеното претърсване в таванско помещение на същия адрес, са открити полиетиленов плик с "метамфетамин"и плик с "марихуана". Метамфетаминът, с тегло 4.6 грама /за около 20 еднократни дози/ и листната маса - 12.1 грама /или около 25 цигари/, са иззети.

Х. Д. е задържан за срок до 24 часа, а А. Г. е с наложена мярка "задържане за срок до 72 часа".

По случая в РУП-Габрово е започнато досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 1 от НК. Работата по изясняване цялостната престъпна дейност на А. Г. продължава.

Последвайте канала на

748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини