В Плевен задържаха "бомбаджия"

  • 15 декември 2012 11:15

  • 797
  • 0
В Плевен задържаха "бомбаджия"
© Getty Images/Guliver

29-годишен мъж, подал фалшив сигнал за взривно устройство, e задържан от криминалисти на ОДМВР-Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 12 декември в 8.40 часа в дежурната част на областната дирекция чрез телефон 112 мъжки глас сигнализирал, че в сградата на Съдебна палата в Плевен има поставено взривно устройство. Последвали евакуация на администрацията и на граждани, които по това време били в сградата, както и щателен оглед, при който взривно устройство не било открито. С протокол, подписан от административния ръководител, дейността на институцията била възобновена след 11.00 часа. Същия ден в 9.30 часа последвало идентично обаждане – мъжки глас отново алармирал за бомба. Спецполицаите засекли, че сигналът е от уличен телефон. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 326 от НК.

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили автора на злоумишлените обаждания – 29 годишен мъж и предприели внезапна проверка в дома му. Там те открили SIM карта и ползвания мобилен телефон. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

797 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини