Старица загина при пожар във Варна

  • 15 декември 2012 10:59

  • 889
  • 0
Старица загина при пожар във Варна
©

76-годишна жена загина при пожар във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В 18.14 часа вчера е получено съобщение за пожар в апартамент на ул. "Тодор Влайков" 53 бл. 13. За ликвидиране на произшествието, са изпратени два пожарни автомобила със 7 пожарникари от 1 РСПБЗН гр. Варна, които на място установяват, че гори апартамент на първия етаж.

При погасяване на пожара, който е бил в кухнята на жилището, в съседната стая е открита жена на 76 г., която веднага е изнесена и предадена на лекарка от екипа на ЦСМП гр. Варна. Възрастната жена е починала, най-вероятно вследствие на обгазяване, т.е вдишала е дим.

Пожарът е възникнал вследствие на паднал въглен от печка на твърдо гориво върху складирани в кухнята на жилището хартии, текстилни и полиетиленови отпадъци и друго домашно имущество.

При пожара са унищожени кухненски шкаф, ракла натрупани хартиени отпадъци и друго домашно имущество, опушени са стените в кухненското помещение.

В 04.08 часа тази сутрин е получено съобщение за пожар в апартамент на ул. "Зеленика" № 25 , ет.3. Изпратени са два екипа от пожарната служба за потушаването му. На място е установено, че в апартамента живеят 76-годишния Р.К. и 51-годишния му син О.К., който е болен от тежко психическо заболяване. Пред пожарникарите О. К. заявил, че той е запалил завивките на дивана в хола.
Двамата са изведени извън апартамента, като бащата е отведен в център по токсикология на Военоморска болница, без опасност за живота. Мнението на дежурния лекар е, че е в сравнително добро общо състояние, но е вдишал голямо количество дим и са започнати съответните процедури за възстановяването му.

О.К. е откаран за лечение в психодиспансера на МБАЛ “Св. Марина” .

При пожара изцяло е изгоряло имуществото в спалнята и част от хола, опушени стени-300 кв. м. а така също и ПВЦ-прозорец и външна изолация-15 кв. на апартамента на по-горния етаж. Спасено останалата част от апартамента на площ около 62 кв. м.

Последвайте канала на

889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини