Арестуваха тийнейджъри, задигнали 13 охранителни камери

  • 14 декември 2012 11:51

  • 998
  • 0
Арестуваха тийнейджъри, задигнали 13 охранителни камери
© Булфото

Двама 17-годишни младежи от Севлиево са уличени за извършители на серия кражби на външни камери за видеонаблюдение, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Габрово.

Представители на няколко училища, търговски и фирмени дружества в Севлиево на 4 декември подали сигнали в местното полицейско управление, че са констатирали липси на част от техниката за видеонаблюдение, с която били оборудвани съответните сгради.

Установено е, че през нощта на 03 срещу 04 декември неизвестни лица са извършили кражба общо на 13 камери от седем сгради (четири училищни и три фирмени), намиращи се в различни райони на града (в западната, централната и източна част). Предприети са всички необходими действия по установяване самоличността на дръзките извършители. Въпреки че лицата били положили усилия за запазване на анонимност (ползвали шапки, качулки, шалове, маски за Хелоуин), в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия, полицейските служители успели да ги разкрият. За автори на престъпленията са уличени двама 17-годишни младежи от Севлиево, единият, от които вече осъждан за кражба. Същите обяснили, че извършили кражбите с намерение да продадат след това камерите. Установено е и лицето, с чиято помощ момчета успели да “обхванат” за една нощ почти целия град – 19-годишен младеж ги возел с л.а. “Опел Тигра”. Неговата съпричастност към деянията е в процес на доизясняване. Всички отнети камери са намерени и иззети. По случая е започнато досъдебно производство, уведомена е Районна прокуратура-Севлиево.

На двамата младежи са повдигнати обвинения за извършените престъпления.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини