Газова бутилка уби мъж в с. Лесново

  • 13 декември 2012 14:23

  • 1158
  • 0
Газова бутилка уби мъж в с. Лесново
© Булфото

73-годишен пенсионер загина след взрив на газова бутилка в едноетажна къща в с. Лесново край София. С тежки изгаряния в реанимацията на „Пирогов” е настанена и 69-годишната му съпруга. По първоначални данни пожарът е възникнал от възпламенена газова бутилка.

Снощи около 20 часа в дежурната част на районно управление “Полиция”- Елин Пелин бил подаден сигнал за горяща къща в с. Лесново. Незабавно към адреса бил насочен полицейски екип. Установено било, че гори едноетажна къща, в която пребивавали семейство пенсионери от столицата. В кухнята в непосредствена близост до печката на твърдо гориво била поставена 5- литрова газова бутилка.

По първоначални данни запалената печка нагряла газовата бутилка и тя експлодирала, възпламенявайки къщата. Впоследствие е гръмнала и намиращата се в другата стая 25- литрова газова бутилка. В резултат на пожара възрастният мъж е бил затиснат в леглото от падналия върху него гардероб и е загинал в пожара.. Съпругата му е успяла да се измъкне от горящата къща и да избяга при съседите. Въпреки усилията на огнеборците къщата е изгоряла напълно, унищожена е и съседна постройка от източната страна. полицейските служители са извършили оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство по чл. 330, ал.3 във връзка с чл. 330, ал.1 от НК. Трупът на възрастния мъж е откаран за съдебно- медицинска експертиза.

Последвайте канала на

1158 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини