Министри искат договори със Светия Синод

  • 07 декември 2012 06:31

  • 772
  • 0
Министри искат договори със Светия Синод
©

Министерства искат да сключват договори за сътрудничество със Светия Синод, след като такъв вече беше подписан преди година с ведомството, отговарящо за труда и социалната политика. Това съобщи Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който е и наместник-председател на Светия синод, цитиран от Монитор.

Затова подготвяме договори и с тях, защото заедно, а не поотделно, ще успеем в подпомагането и възпитанието на децата и семействата, допълни владиката, но не уточни за кои точно министерства става дума.

Договор за сътрудничество и взаимопомощ подписаха Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който е и наместник-председател на синода, и кметът на Варна Кирил Йорданов на Никулден. Това стана в двора на храма „Св. Архангел Михаил”, в който са посрещнати руските войски освободители през 1878 г. и е взето решението за построяване на катедралния храм-паметник „Свето успение Богородично”. Сега духовно-просветният център „Св. Архангел Михаил” при храма развива просветна дейност и работи по редица европейски проекти в сътрудничество с община Варна. Подписаният вчера договор е за срок от 5 години и е първият от този род за Българската православна църква.

Последвайте канала на

Novini.bg
772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини