Закопчаха служител на МВР, крал дизел

  • 03 декември 2012 17:42

  • 1623
  • 0
Закопчаха служител на МВР, крал дизел
©

Трима са задържани за кражба на дизелово гориво в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съвместната операция е проведена от служители на дирекция "Вътрешна сигурност" и сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР-Стара Загора. Тя е реализирана под ръководството на Районната прокуратура. Задържани са трима мъже.

В хода на проведените процесуални действия е установено, че те са съпричастни към присвояването на близо 5000 литра дизелово гориво. То е набавяно чрез единия от задържаните – А.С. на 40 години – шофьор на цистерна в старозагорска фирма. В схемата участвали още Н.И. на 43 години и 42-годишният Р.С., пожарникар в областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Стара Загора. Тримата са обвинени в извършването на престъпления по чл.206 и чл.215 от НК и са им наложени мерки за неотклонение "задържане под стража за срок до 72 часа". Срещу служителя на МВР е започнало и дисциплинарно производство.

Освен горивото като веществени доказателства са иззети автомобилите, както и множество съдове за съхранение и приспособления за източване на дизела.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

1623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини