Мъж се прави на служител на ДАНС, за да преследва любимата

  • 03 декември 2012 12:49

  • 1076
  • 0
Мъж се прави на служител на ДАНС, за да преследва любимата
©

Полицията в Костинброд задържа 29-годишен мним служител на ДАНС.

В ареста психично нестабилният С.Б. признал, че сам си е изработил "служебната карта”, издадена на негово име и снабдена с холограмни стикери, снимка и всички останали атрибути.

На 30 ноември управителка на аптека на ул. "Ломско шосе” в Костинброд сигнализирала в полицията, че е била притеснявана от мъж, легитимирал се като служител на Държавна агенция "Национална сигурност”. Жената разказала, че след като влязъл в аптеката, "агентът” размахал служебната си карта и заплашил, че ако не откликне на чувствата му, ще използва служебното си положение и ще закрие обекта, пише iNews.bg.

С.Б. не за първи път прибягвал до най-различни сценарии, за да спечели чувствата на младата жена. Преследвал я настоятелно, а след всеки неин отказ гневно се заканвал, че в такъв случай ще последват жестоки проверки на аптеката.

Отблъснатият мъж дори изпращал серия от сигнали срещу аптеката, адресирани до различни институции, които подписвал с чуждо име. Представянето му обаче като служител на ДАНС преляло чашата на търпението на бременната аптекарка и тя иззела въпросната "служебна карта”.

Когато чул, че се обажда в полицията, обожателят й си тръгнал, но само няколко минути по-късно бил задържан и отведен в полицейския арест. Пред полицейските служители психично нестабилният С.Б. си признал, че собственоръчно е изработил фалшивия документ, като най-вероятно за целта е използвал печатницата на баща си.

Мнимият агент е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 316 във връзка с чл. 308, ал.1 от НК. Неистинският документ е иззет.

Работата по пълното документиране на случая продължава.

Последвайте канала на

1076 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини