Антимафиоти от ГДБОП обезвредиха въоръжен турчин

  • 03 декември 2012 11:20

  • 1297
  • 2
Антимафиоти от ГДБОП обезвредиха въоръжен турчин
©

Служители на ГДБОП задържаха 32-годишния турски гражданин К.М. в бар “Никано”. При ареста мъжът, който е бил въоръжен, е оказал яростна съпротива. Чужденецът е търсен по образувано в Хасково досъдебно производство за стрелба в частен дом в Димитровград. Полицаите получили информация, че към 15,30 часа К.М. е влязъл в кафене в Пловдив.

Според данните 32-годишният мъж бил въоръжен, имал силно изразено агресивно поведение, бил и наркозависим. В операцията били включени и служители на Специализираните полицейски сили. “Влязоха в магазина мъже, облечени в черно, въоръжени с автомати. Първо помислих, че е обир”, разказа продавачка от магазин за алкохол и цигари в комплекс “Райски кът”. След това антимафиотите влезли в бара и наредили на всички да легнат на пода. Издирваният мъж бил във вътрешността на заведението, в компанията на трима негови познати.

Униформените влезли в кафенето и задържали чужденеца, който обаче оказал яростна съпротива. Наложило се употреба на помощни средства. Заедно с К.М. в полицията били отведени и тримата му познати, които след снети обяснения са освободени. При последвалите претърсвания на място, в дома, обитаван от задържания, и личните обиски са открити и иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, документи и записки. Намерен е и пистолет - Лама, 7.65мм с 8 патрона, за който К.М. нямал разрешително. Той е със статут на продължително пребиваващ чужденец у нас, поясняват от ГДБОП. Вчера турският гражданин е предаден на служителите на сектор “Борба с организираната престъпност” в Хасково, които ще продължат работа по започнатото досъдебно производство под наблюдението на окръжната прокуратура.

Последвайте канала на

Novini.bg
1297 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
GUNNER

2014.09.20 | 15:16

2
НА РЕЗАКА МУ ПРАТЕТЕ МНОГО ПОЗДРАВИ ........... И ТОЙ ЗА КОГО СЕ ПОМИСЛИ ?
GUNNER

2012.12.03 | 17:25

1
ТРЯБВАШЕ ДА ГО УБИЕТЕ ГАДНИЯ ОРИЕНТАЛЕЦ !!!

Добави коментар

Водещи новини