Очите изпял наркокартела на Драгановеца

  • 30 ноември 2012 06:31

  • 4035
  • 1
Очите изпял наркокартела на Драгановеца
©

Наркобосът от Несебър Димитър Желязков - Митьо Очите е в дъното на ареста на друг мастит търговец на дрога - Стоян Кръстев-Драгановеца, пише "Всеки ден".

46-годишният Кръстев, прочул се като един от най-безскрупулните гангстери в Пернишко, бе закопчан заедно с ортака си Димитър Димитров - Котарака, а в официалното изявление на ГДБОП до медиите лаконично се съобщава, че до ареста се е стигнало след подаден сигнал за хероинова пратка от Турция през България за Сърбия.При масираната полицейска акция срещу Драгановеца и Котарака ченгетата откриха общо 36 кила хероин, укрити в специални тайници на бронираните им автомобили. при претърсването на домовете им са намерени 20 мобилни телефони и десетки СИМ карти, 57 хил. евро и огромен боен арсенал. 

Макар от МВР да спестяват кой е подал сигнала срещу тях, в подземния свят се носи мълвата, че това е Митьо Очите. Двамата воювали от години заради наркотици, а напрежението между тях ескалира през лятото на 2009 година като се сбиха в затворническото общежитие в Казичене.

Според вестника всички българи купували хероин на едро от братя Саид, които са сред топ кралете на дрогата в цял свят. Преди година Драгановеца съумял да си издейства изгодни цени от представителите им, като според мълвата той купувал килограм хероин с над 90% чистота за 18 000 ерво, цена, която е постигната след договорка за покупка над 70 килограма месечно. Митьо Очите купувал наркотика доста по-евтино от Драгановеца - за 12 000 евро за килограм, но имал по-големи разходи за транспортирането му от Варна и Бургас към Западна Европа.  Вероятно това е една от причините Очите да разузнае схемата на трафика на основния си конкурент и да я изпее на ченгетата, пише изданието.

Разследването срещу Драгановеца все още е в начален етап.

Последвайте канала на

4035 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.04 | 16:17

1
anadolskite devishi da mu se izprazniyt na o4ite na toya POMAK DA GULTA I TIYA DETO GO PAZIYAT 4ADURITE I TE OLOVOTO LEKUVA TAKIVA BOLESTI

Добави коментар

Водещи новини