Варненски съдия блъсна глухоняма баба

  • 29 ноември 2012 17:02

  • 1387
  • 0
Варненски съдия блъсна глухоняма баба
© Булфото

Апелативният съдия Димитър Димитров е блъснал възрастна жена на мигащ светофар. Инцидентът е станал около 17 ч. в сряда на бул."Република", в близост до медицински център "Марешки" във варненския кв. "Младост".

Пострадалата е на 71 години и е глухоняма. Тя се отървала със спукана кост под коляното, казаха от МБАЛ"Св.Анна", където е била закарана от шофьора, предаде "Стандарт".

Съдията се движил с автомобила си в дясната лента и е карал с по-малко от 40 км/час след автобус. От лявата му страна го изпреварила кола и внезапно в този момент на платното изскочила жената, разказа Елена Бангиева, която отговаря за връзки с обществеността на Апелативния съд. Според нея съдия Димитров е видял пенсионерката на 1.5 м пред колата, набил спирачки и по-скоро я подпрял, отколкото да я блъсне. На шофоьора е направена проба за алкохол, която е отрицателна. Водят се следствени действия във Варненската окръжна прокуратура, ще бъдат направени огледи и на мястото, казаха още от пресслужбата на съда. Съдия Димитров бил непрекъснато с жената и близките й, за да съдейства.

В болницата са направили пълни изследвания на бабата, скенерът на главата й не е установил никакви травми, но е хванал старо заболяване, за което жената не е подозирала – хидроцефалия, обясни д-р Георги Кючуков, шеф на отделението по неврохирургия. Това няма нищо общо с пътния инцидент, но така открихме, че жената страда от запушване на канала за оттичане на мозъчната течност и ще разговаряме с близките й, за да се лекува, каза още завеждащият.

Последвайте канала на

1387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини