Агент на ФБР ще лови кибербандити у нас

  • 27 ноември 2012 10:58

  • 733
  • 0
Агент на ФБР ще лови кибербандити у нас
©

Специален агент от ФБР ще бъде изпратен у нас, за да се включи в борбата с киберпрестъпленията. От България той ще покрива още 12 други държави. За това се договориха вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и съветникът на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият по въпросите на киберсигурността Майкъл Даниел.

Предстои изграждане на специализирано оперативно звено между ГДБОП, Сикрет Сървис и Департамента за вътрешна сигурност на САЩ по противодействие на престъпленията в Интернет. От името на американската администрация Даниел изрази благодарност за постигнатите високи нива на сътрудничество в борбата с престъпленията в киберпространството.

В края на разговора министър Цветанов отправи покана към Майкъл Даниел да посети България в удобно за него време през 2013 г.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов посети централата на Службата за специални разследвания към ВВС на САЩ, съобщиха още от МВР. МВР-шефът и командващият Службата бригаден генерал Кевин Якобсен обсъдиха конкретни цели и задачи на двустранното сътрудничество. По време на разговора беше обърнато специално внимание на взаимодействието с Интерпол в разследването на престъпления, касаещи международен тероризъм и организирана престъпна дейност.

Последвайте канала на

733 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини