Апаши пребиха пазач и отмъкнаха 450 кг желязо

  • 26 ноември 2012 14:52

  • 1180
  • 1
Апаши пребиха пазач и отмъкнаха 450 кг желязо
©

В Осмо РУП са задържани трима криминално проявени за кражба от автокъща, намираща се между селата Бусманци и Казичене,  продължава работата по издирването на четвъртия им съучастник, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 25 ноември около 11.30ч. компанията, в която имало и един непълнолетен, опитала да нахлуе в обекта, но били забелязани  от пазача. Мъжете го нападнали, нанесли му побой, привели го в безпомощно състояние, взели мобилния му телефон и го затворили  във фургон, като залостили отвън вратата. Натоварили на каруца 450 кг желязо /под формата на задни мостове за автомобили/ и ги  предали в пункт за вторични суровини в близкия квартал "Абдовица". Пазачът бил освободен от пристигналия случайно собственик, който и подал сигнал за извършеното престъпление. В хода на започналото разследване криминалистите установили, че от същия обект ден по-рано квартетът е отмъкнал части от автомобили, които отново били предадени на пункт за вторични  суровини на Гара Искър. Последвало задържането на трима от групата - Н.Ц. /44 г./ - с 20 регистрации в полицията, П.К./41г./ - 18 пъти регистриран за кражби, и на непълнолетния - също регистриран в детска педагогическа стая за кражби.

Двамата мъже и издирваният - К.Ц./47/ ,със 17 криминални прояви за кражби, са вече осъждани. Работа по случая продължава. София - област. Цигари без бандерол са иззети от павилион в Самоков. В обекта, стопанисван от 73- годишния Д.М., служителите на реда се натъкнали 2 200 къса контрабандни цигари. Дежурна оперативна група е извършила оглед, акцизната стока е иззета.

Образувано е досъдебно производство, материалите са докладвани пред районната прокуратура. Мъжът е задържан за 24 часа във  връзка с чл. 234 от НК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1180 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.27 | 08:59

1
СМЪРТ ЗА МАНГАЛИТЕ КРАДЛИВИ.ЛИНЧ

Добави коментар

Водещи новини