Експерт: Има бум на битовите кражби

  • 20 ноември 2012 07:58

  • 1018
  • 1
Експерт: Има бум на битовите кражби
©

Има бум на битовите кражби в България.

Това заяви Тихомир Безлов от центъра за изследване на демокрацията в студиото на сутрешния блок на TV7. В България се променя демографията заради безпомощността на институциите да се справят с постоянните кражби, допълни той. Хората по селата спряха да гледат животни, защото няма как да ги опазят от набезите на крадците. Те заявяват, че няма смисъл да харчат пари и после някой да им открадне стоката. От началото на кризата през 2009 година има бум на битовите кражби, обяви той. Краде се всичко, включително и буркани. Връщаме се към средата на 90-те години, завърши Безлов.

Комисар Ани Петрова от 7-мо РУП на полицията в София коментира, че в столицата нещата не стоят така. Краде се всичко от което може да се изкара пари. В София най-често са кражбите от апартаменти и автомобили, разкри тя. Крадците притежават специална техника. Сезоните също оказват влияние. Лятото примерно имаме огромен проблем с кражбите от първите етажи на блокове, защото прозорците са отворени. През лятото също така, престъпните групировки се изнасят към морето. Хората трябва да се научат да се застраховат и съседите да бъдат по-бдителни, посъветва Петрова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1018 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ехо

2012.11.20 | 10:23

1
ние хората очакваме някакво решение а не оправдание причините са ни ясни по добре вземете мерки а не оправдания и не е ли време за по строги мерки

Добави коментар

Водещи новини