Тийнейджърка преби учителка, накараха я да се извини

  • 20 ноември 2012 06:12

  • 7741
  • 8
Тийнейджърка преби учителка, накараха я да се извини
©

Русенският районен съд наложи административно наказание „надзор на обществен възпитател за срок от една година” на 15-годишно момиче за побой над учителка.

Магистратите освободиха тийнейджърката от наказателна отговорност заради възрастта й, но я задължиха да се извини лично на пострадалата. Насилието над учителката се случило на 30 март т.г. в ученически автобус, разказва "Монитор". Роденото в Полша момиче било отгледано от баба си, тъй като майка му от години живеела в Холандия, а бащата не се интересувал от детето си. През 2008 г. старицата се споминала и тогава момичето било настанено в Дома за деца „Райна Гатева” в Русе. Макар че било психически добре, се отличавало с буен нрав и заради противообществени прояви се водело на отчет в детска педагогическа стая.

В злополучния ден след занятията в ОУ „Ангел Кънчев” в Русе както винаги дошъл автобус да откара децата до социалния дом. По време на пътуването тийнейджърката станала да се разхожда между седалките, след което пуснала силно музика от GSM-а си и заиграла кючек. Дежурната учителка Невена С. й направила забележка да спре и след като не последвал резултат, взела мобилния телефон. Тогава тийнейджърката се разгневила, хванала жената за врата и започнала да й нанася силни удари по лицето и тялото. Докато траел побоят, девойката псувала учителката си, наричала я „мърша” и се заканвала, че ще напълни устата й с кръв. Учителката успяла да се отскубне и да телефонира на съпруга си, който, от своя страна, уведомил полицията. При слизането от автобуса агресивната тийнейджърка била задържана и отведена за разпит. След инцидента тя била преместена във възпитателното училище интернат „Христо Ботев” в плевенското село Подем.

Последвайте канала на

7741 8

Коментари 8

Добави коментар
Народ

2014.04.25 | 17:54

8
Политиците искат да има престъпност, за да може народа да живее в страх. Така по лесно се манипулира и краде. Ние сме робски народ и търпим. Така, че нищо няма да направим. Просто ще си лаем по форуми и кафенета и ще чакаме някой да ни свърши работата, но дядо Иван го няма. Така е било и така ще бъде.
учителя

2014.04.25 | 17:54

7
мале момиче ще ми скочи на бой a, такъв банан ще и подам че няма да седне 5 години на дупето си,

2012.12.09 | 15:01

6
май никой от вас не е 15-г. момиче, завряно в такъв дом при живи родители... много преди ерата на чалгата съм виждал точно такива буйни деца, чието страдание избиваше в агресия
Анонимен

2012.12.09 | 15:01

5
Да бе... ти ме счупи от бой пък после ела да ми се извиняваш... ;х Извинението е второ нахалство!
НЕДОВОЛЕН

2012.12.01 | 21:15

4
Скапана държава!!!!Долни магистрати,подкупни жалки копелета!!!Превърнахте страната ни в развалина,отчаяхте народа!!Никакви закони,шири се беззаконие и се толерира престъпността!!!Но да знаете,че един ден ТОЗИ НАРОД,ще се събуди и ще ви съдим.Треперете защото този ден ИДВА!!!!
Реалист

2012.12.01 | 21:15

2
Прав си напълно, само че к**а ми Янко ще се събуди, толкова сме мързеливи като народ, че ми е чудно как не си се разлагаме по местата..няма оправия България вече, както и която и да е държава на Балканите...отговора е на запад :)
СТАНИМИР

2012.12.01 | 21:15

3
Това се толерира явно от съдебната система. На 15 е напълно вменяема за ефективна присъда и да заплати обезщетение на учителката. Лесна работа възстановяват се ТВУ-тата - тя учи и работи там, докато навърши пълнолетие и после излежава ефективна присъда в затор. Защо трябва да има толериране към такива уроди? Кауза пердута е този случай и опитите да е очовечите. Тя е свършена ще си остане лумпен, който е опасен за обществото, ако не бъде смачкан от системата. Видно е, че няма нещо там горе, което да я придържа към самоконтрол, видно е!
отчаян човек

2012.12.01 | 21:14

1
Такава ни е чалгата - тия мутреси научиха днешната младеж да се държи така. Аз често съм забелязал, че децата на по 14-15 години, че дори и по-малки, се държат непристойно, буйни са, не слушат нищо и никого, пушат, пият, слушат кючеци и не цепят басма на никого. Това е мутренско поведение, достойно за борец или за "мадоната" на бореца, но не и за дете на тия години. Ако това е нашето бъдеще, предпочитам да съм се споминал тогава.

Добави коментар

Водещи новини