Пенсиониран полицай изпял "Гранатометите"

  • 04 юли 2011 17:32

  • 3291
  • 0
Пенсиониран полицай изпял "Гранатометите"
© Булфото

Името му засега се пази в пълна секретност, пише "Марица".

При акцията, проведена миналата седмица, бяха арестувани бившият затворнически шеф Тенчо Тенев и управителят на стрелкови клуб "Балист 95" Веселин Кърпачев. При претърсването в жилището на Кърпачев той направи опит да сложи край на живота си, като скочи от 4-ия етаж. Служители на СПООР обаче успели да го хванат и да го спасят.

В дома му и на стрелбището антимафиотите са намерили 4000 патрона за нарезно оръжие, три капсулдетонатора, 4 пистолета, единият от които автоматичен, дръжки и пълнители за различен вид пистолети, както и 7 гранатомета.

Засега няма информация откъде са взети гранатометите, предполага се, че са внесени от Сърбия или Македония. Назначени са серия експертизи на оръжията. Очаква се днес да бъдат готови резултатите на някои от тях. Предстои прострелване на оръжието и сравнителен анализ в националната куршумотека.

Едва след приключването ще има яснота дали някое от оръжията има съпричастност към извършени в страната тежки престъпления. С карабина 22-ри калибър, каквато е открита при акцията, е застрелян бившият бос на ВИС Георги Илиев. Брат му Васил Илиев пък бе убит с картечен пистолет "Заги", като открития на стрелбището. Той е любимо оръжие на сръбски наемници, припомниха антимафиоти.

Кърпачев и Тенев са с постоянна мярка задържане под стража, която тази седмица те ще обжалват пред окръжния съд. Дотогава има вероятност някои от назначените експертизи да бъдат готови.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини