Мъж уби жена си с нож за пържоли

  • 15 август 2023 11:40

  • 3678
  • 1
Мъж уби жена си с нож за пържоли
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Австрийски гражданин е осъден от окръжния съд в град Леобен на седем години затвор за непредумишленото убийство на бившата си съпруга, съобщиха австрийски медии.

Убийството е брутално, но предисторията му е необичайна. След частен фалит и развод  33-годишният австриец продължил да живее заедно с бившата си жена по финансови съображения. Жената работела в приют за бежанци, където се запознала с четиричленно семейство от Афганистан. Когато се разбрало, че семейството ще бъде депортирано, през ноември миналата година австрийката ги е приела в апартамента си в град Мюрццушлаг , където живеела заедно с подсъдимия и нейната дъщеря. Това предаде БТА.

Според прокурора 34-годишната жена се влюбила в бежанката, двете станали двойка и спели в спалнята, а двамата мъже нощували на дивана в хола.

На въпрос на съдията защо не е прекратил тази трудна за разбиране ситуация, подсъдимият отговорил, че се надявал връзката между двете жени да не продължи дълго. 

През януари двамата бивши съпрузи се срещнали в мазето, за да обсъдят предстоящи онлайн-продажби и жената му съобщила, че чака документите за пребиваване на афганистанците и ще се изнесе от жилището заедно с доведената му 13-годишна дъщеря. Тогава подсъдимият намушкал десетки пъти бившата си партньорка с нож за пържоли. В съда той признал за престъплението си. 

Тийнейджърка уби с нож най-добрата си приятелка

Според адвоката на извършителя, клиентът му е действал под "влияние на афект, което по принцип е разбираемо", без предумисъл. Това е било мнението и на съдебните заседатели, осъдили мъжа на седем години затвор за непредумишлено убийство. Присъдата подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3678 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.15 | 12:00

1
Ако беше с нож за краставици, щеше да е по екзотично

Добави коментар

Водещи новини