„Мечо плати жестока цена за обичта и доверието си към хората“

  • 16 ноември 2022 15:36

  • 5041
  • 0
„Мечо плати жестока цена за обичта и доверието си към хората“
© Animal Rescue Sofia/Videocredit: Lemonade Create

Насилието над животни е престъпление. От години. Точка. Наказуемо е според Наказателния кодекс. Няма мнение, тълкуване и „да питаме какво мисли по въпроса Гошо, Драган или Петкан“.

Престъпление е като кражбата, като грабежа, като отвличането, престъпление. 

И няма нужда да питаме какво мисли този или онзи, за да ни развива теории, че те, видите ли, за хората не се били грижели, та то за животните… Демек: няма нужда да се грижим за нищо, щом за едно не се грижим, пускай колата по баира надолу. 

Няма място за тълкуването на интернет троловете и обикновените безделници. Записано е в закона. В ЗАКОНА. 

Въпреки това обаче някои от хората, които получават заплата, за да се грижат за спазването на законите, смятат, че мнението на безделниците пред клавиатурата вероятно е меродавното и него трябва да следват. Или те самите са като същите тролове? Кой знае? Но нямат намерение да се грижат за спазването на всички закони и толкова. ЗАЩО? Мързел? Неудобство? Липса на интерес? 

Аз мога ли да си избера кои данъци да си плащам и кои – не? Или пък да си избера данъците ми къде ТОЧНО да отиват и да кажа, че еди-кой-си не желая да получава заплата от моята заплата? 

Мисля, че не. Едни са в позиция да си избират дали и кога да работят или не, други пък сме в позиция да им плащаме за това. 

Не забравяйте: според докладите на ФБР, ВСЕКИ сериен убиец в САЩ (откакто се води статистика) е имал епизоди на насилие над животни. Повече от показателно е. 

В България деца изчезват, убийства се случват, а после всички се чудят откъде се е случило! Как е станало? Докато не се окаже, че извършителят си го били знаели в дадения квартал/град/село, че е насилник и често убивал животни, ама си траели. 

Друг пък, за да засити нагона си, нападнал младо момиче и след като се задоволил, я убил с брадвата. Окаже се, е че и той има същата история. 

Звучат ли ви познато примерите, които току що ви описах? Знам, че ви звучат. 

Изнасилвачи, убийци, насилници живеят сред нас. Едни от първите индикации за поведението им на опасни престъпници е насилието над животни. Когато четете следващия текст, обърнете особено внимание на изречението: „Че са търсили съдействие от полицията, но не са го получили…“

„София. 12 без 15 през нощта. 

Човек излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче. 

Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка. 

Четири часа по-късно, същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва. Вече не тича, защото има счупени кости и множество порезни рани. Не маха с опашка, защото изпитва неистова болка . 

Там го намират сутринта съседи. 

Кучето е Мечо. 

Десетина годишно момче, обичливо и добронамерено. 

Сега Мечо е при нас. 

Направихме малко разследване. Издирихме и изгледахме видео записите от околни охранителни камери. Не бяхме готови за това, което видяхме.

Задавахме въпроси и получихме ужасяващи отговори. 

Свидетели разказват, че това насилие продължава от години. Че са чували писъците на безброй кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили съдействие от полицията, но не са го получили...

Ние вярваме, че за да заработи системата, трябва да я накараме да работи. Предадохме на полицията записите от камерата, имената на десетки свидетели (сред тях и деца, видели и чули неща, които никой не трябва да вижда и чува); епикриза от Централна ветеринарна клиника, където настанихме Мечо за денонощно наблюдение през първите няколко дни, след намирането му. Епикриза, в която се констатират счупените кости и порезните рани.

И докато заедно с доктор Златинов се борим за Мечо, очакваме с нетърпение полицията и прокуратурата да си свършат работата по начин, който да прекрати тази чудовищна жестокост, продължила дълго и отнела незнайно колко животи.

Защото, според законите на България, насилието срещу животни е престъпление. И е време за престъпленията да има наказания“.
...
(В линка към ФБ има и ВИДЕО/18+)
 

Последвайте канала на

Александър Томов
5041 0

Свързани новини

Водещи новини