Прокуратурата разкри зловещи подробности за убийството в Смоляновци

  • 26 май 2022 15:34

  • 1332
  • 1
Прокуратурата разкри зловещи подробности за убийството в Смоляновци
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.И. (на 74 години) за извършени от него престъпления по чл. 116, ал. 1, т. 3 и по чл. 339, ал. 1 от НК – умишлено убийство и незаконно държане на оръжие.

Към м. май 2021 г. обвиняемият Г.И. живеел със съпругата си В.И. и сина си А.А. в с. Смоляновци, област Монтана. Около 21 ч. на 25.05.2021 г между мъжете възникнал скандал. Бащата извадил от шкаф ловна пушка с поставен патрон и я насочил към сина си. А.А. хванал цевта, за да се предпази. В следващия момент Г.И. произвел изстрел, прострелвайки го в коляното.

Баща уби сина си след скандал в Монтанско

Обвиняемият взел от кухненска маса нож, с който нанесъл силен удар на пострадалия в областта на сърцето. Станала свидетел на случилото се, съпругата на Г.И. починала от изживения шок и заболявания.

Виждайки сина си на пода без признаци на живот, обвиняемият отишъл до дома на съседката си и й казал за смъртта му.

На пристигналия на място полицейски служител Г.И. казал, че убил А.А.

В хода на разследването е установено, че намерената на местопроизшествието пушка не е регистрирана в служба „Контрол на общоопасните средства“ към МВР. На извършителя на престъпленията Г.И. не е издавано разрешение за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Предстои делото да продължи в съда. Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „домашен арест“.

 

Мая Йорданова
1332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2022.05.26 | 15:45

1
За убийство домашен арест, защо не го пуснете направо, от там са всички проблеми, отдавна трябваше да се измете тая пасмина, която нищо не прави, освен да взима пари от престъпниците

Добави коментар

Водещи новини