18 години затвор за мъж, заклал жена си в София

  • 23 май 2022 14:27

  • 1575
  • 1
18 години затвор за мъж, заклал жена си в София
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Софийски градски съд (СГС) постанови осъдителна присъда по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) срещу Л. С. за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и 3 и т. 6а, вр. чл. 115 НК. На подсъдимия е наложено наказание „18 години лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим“.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 25.02.2020 г., около 00:10 ч., в гр. София, в къща в кв. „Модерно предградие“, умишлено умъртвил съпругата си С. С., като ѝ нанесъл множество удари с нож в областта на тялото и по този начин ѝ причинил шест прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош, в следствие на които настъпила смъртта ѝ. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата, тъй като тя е живяла известен период от време след причинените ѝ травматични увреждания, опитвала се е активно да се съпротивлява и е била в психическо емоционално състояние да осъзнава ситуацията и да изпитва силни болки и страдания. Обвиняемият е проявил особена жестокост при извършване на престъплението, тъй като е нанесъл на съпругата си множество последователни удара с нож. С. С. е била подложена на системно психическо насилие от съпруга си, изразяващо се в обиди и унижения и е била принудително отстранена от обвиняемия от семейното жилище, поради което убийството е извършено в условията на домашно насилие. 

Прокуратурата с шокиращи подробности за убийството на жена в "Модерно предградие"

Разследването е проведено от СДВР под ръководство и надзор на СГП. Обвинителният акт е внесен на 28.06.2021 г. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.24 | 18:20

1
Тук след 4 - 5 години е на свобода!

Добави коментар

Водещи новини