Издирват родителите на захвърленото бебе в плик на боклука

  • 20 май 2022 19:30

  • 1153
  • 0
Издирват родителите на захвърленото бебе в плик на боклука
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Новородено дете беше открито мъртво, захвърлено в плик край кофи за боклук. От полицията издирват родителите.

Малко след 8 часа сутринта Борис Марков почиствал кафенето, където работи. Както всеки път събрал боклука и отишъл да го изхвърли.

"Почиствам тук и виждам един плик на поляната. Взех го и него да го изхвърля и до колата го занесох и там изпадна дете. Обадих се на 112 и дойдоха", разказва Борис Марков пред БНТ.

Откриха мъртво бебе, завързано в найлонов плик в София

Не ясно колко време детето е стояло захвърлено на боклука.

"Тук стоя, но не съм виждал някой да минава и да го оставя", допълни Борис Марков.

Според очевидци детето видимо е било износено и не е имало следи от насилие. Все още няма данни дали то е било умъртвено преди да бъде увито в найлоновата торба или е починало след това.

Тепърва ще се издирва биологичната майка на новороденото дете. От полицията ще потърсят дали в района има охранителни камери, които да са засекли човека, който е оставил детето в близост до кофите.

Проверяват се различни версии - включително дали детето не е на бежанци или хора от ромската махала. От Държавната агенция за бежанците категорично отхвърлиха случаят да има някаква връзка с приемателния център, който се намира в квартала.

"Там има две жени, които са бременни и то в ненапреднала седмица. Едната е в четвъртия месец, а другата в петия. Те са под лекарско наблюдение. Там има социални експерти. Тоест няма информация да има нередност с каквото и да било", каза още Ирина Данева, експерт "Връзки с обществеността" към Държавната агенция за бежанците.

По случая са назначени медицински експертизи, които трябва установят при какви обстоятелства е загинало новороденото дете. На този етап от МВР и прокуратурата не са коментирали официално данни от разследването.

Novini.bg
1153 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини