Криминален психолог за жестокото убийство в Русе: Извършителите още първоначално са решили да лишат жената от живота ѝ

  • 23 януари 2022 09:39

  • 3966
  • 4
Криминален психолог за жестокото убийство в Русе: Извършителите още първоначално са решили да лишат жената от живота ѝ
© Кадър - БТВ
Слушай новината Слушай новината

Брутално убийство беляза тази седмица. Една жена в Русе загуби живота си. А ние не можехме да намерим обяснение какво може да извади от хората такава жестокост.

 В началото на седмицата собственичка на верига аптеки в града и съпруга на общински съветник от ГЕРБ- Еранухи Пехливанян, е открита убита по особено жесток начин. Тялото на жената е било намерени в река Русенски Лом. 10 дни по-рано жената е изчезнала, а сигналът в полицията е подаден на 14 януари. Двама души правят пълни самопризнанията за жестокото убийство. Жената е била следена около месец от извършители, които научили, че обикновено носи в себе си голяма сума пари в брой. Във фаталния ден я причакват в близост до аптека. Извършителите твърдят, че са решили да я убият в хода на грабежа.

Откриха разчлененото тяло на съпруга на общински съветник от ГЕРБ в Русе

Още първоначално са решили да я лишат да живота ѝ. Щом не вземаш мерки да се прикриеш, планировката е била да вземат каквото могат от нея и след това да я лишат от живота“, коментира криминалният психолог Тодор Тодоров в предаването „Тази неделя“ по БТВ.

Според него извършителите имат много повече криминални деяния в своето минало, отколкото е известно. „В тази работа има градация. Не се става престъпник от вчера за днес. Щом си решил да убиеш за някакви пари, които не са много, за теб човешкият живот няма никаква стойност, а само парите“, коментира Тодоров.

По думите му обаче те не са били достатъчно "добри логистици", за да могат да следят жертвата си цял месец и най-вероятно са събирали информация за нея от други хора. Що се отнася до твърденията на познати на един от извършителите, че той е спокоен и тих човек, криминалният психолог отбеляза, че не се си спомня в своята кариера някой убиец да е бил описван от познатите си като лош човек – „те винаги си плащат сметките и поздравяват“.

Обвиняем за убийството на Еранухи Пехливанян в Русе шокира с разказ за случилото се

Според Тодоров твърденията на единият извършител, че е бил принуден от своя съучастник със заплаха да участва в убийството са „нелепи“. По думите му той е имал достатъчно време, за да реагира.

Филип Епитропов
3966 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.01.23 | 09:57

1
аптекарската мафия отдавна боде очите на хората

2022.01.23 | 13:28

4
Боде очите на мързеливите селяни.

2022.01.23 | 10:22

2
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

2022.01.23 | 10:25

3
Важното е тиквоча да яде хурката. Тия сегашните са ксто извънземни в сравнение с Бойковите изроди.

Добави коментар

Водещи новини