Присъда за внука, убил сакатия си дядо с брадва за пари

  • 26 ноември 2021 16:41

  • 640
  • 2
Присъда за внука, убил сакатия си дядо с брадва за пари
© Getty images

Четири години и половина ще лежи в затвора 24-годишният Мехмед Х. който уби дядо си с брадва в село Могиляне, съобщават от съда.

Жестокото престъпление се разиграва на 16 ноември 2020 година в дома, обитаван от убиеца и 75-годишната му жертва. Стареццът бил инвалид с два ампутирани крака. Получавал висока пенсия като бивш миньор, но имал сложен характер. Внукът му живеел в Турция и се прибрал в Могиляне няколко седмици преди убийството.

Внук уби дядо си с брадва

Младият мъж бил безработен. Той не се разбирал с дядо си и между двамата често избухвали скандали.

Във фаталния ден двамата се скарали за пари. По време на спора внукът не сдържал нервите си и грабнал брадва. Нанесал няколко удара по тялото на дядо си. Раненият мъж сам позвънил за помощ на спешния телефон 112, за да потърси помощ. Старецът бил откаран с линейка в кърджалийската болница, където починал от нанесените му рани.

По това време Мехмед Х. вече бил задържан от полицията.

Мая Йорданова
640 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пешо Симчев

2021.11.27 | 12:12

2
Ооо, супер. 4 години за такова нещо е идеално. На един съм му се заканил отивам с брадва да го обработя, щото това сигурно е някаква промоция на съда да не я изтърва.
брадвар

2021.11.27 | 07:26

1
е та щом дават само 4 години за убийство с брадва и брадвите са на почит и предпочитано оръжие ЩЕ ТРЯБВА ДА СА НЕКАКВО ХУМАННО ОРЪЖИЕ абе останаха ли брадвета в мола и аз да си купя че не се знае 4 години се прежалват

Добави коментар

Водещи новини