"Сезонът на убийствата": Стихийност зад действията на сина, погубил родилите си в Благоевград

  • 05 октомври 2021 07:59

  • 2667
  • 4
"Сезонът на убийствата": Стихийност зад действията на сина, погубил родилите си в Благоевград
© Булфото (архив)

23-годишен младеж уби майка си и баща си в Благоевград. Той е нанесъл смъртоносни удари и след това се е опитал да прикрие деянието с пожар в жилището на родителите си. След това е откраднал бус и е самокатострофирал.

"Този случай лесно се разплита при положение, че имам заподозрян. Синът не си е направил сериозни усилия да прикрие извършеното, това сочи за стихийност", каза пред БНТ Иван Савов, криминалист. 

"Извършителят винаги планира деянието, но не и как ще го извърши. Стихийността се отключва със събитие, гневът му е тлеел. Гневът идва от поведенчески модел, който събира ярост във времето", разкри експертът. 

Какво е отключило гнева на студента, убил родителите си в Благоевград?

"Начинът, по който изглежда едно семейство, няма нищо общо с реалността", обяви Славов по повод думите на съседите, че убиецът е бил добро момче.

Убийството е можело да се преодолее, ако родителите са забелязали индикации на поведение и са изпратили сина си на психолог, но не и когато семейство се бори за оцеляване, смята криминалистът. 

Синът, убил родителите си в Благоевградско, използвал тесла?

"И убийствата си имат сезон - най-често те се случват през ранна пролет и есента. Самоубийствата също отчитат скок", завърши Иван Савов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2667 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХХХ

2021.10.17 | 14:53

4
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.17 | 14:37

3
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.09 | 13:35

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров

2021.10.05 | 09:26

1
Ало,милиционера Рашков,къде си,не виждаш ли какво става?

Добави коментар

Водещи новини