Апелативният съд потвърди постоянния арест на майката от Сандански, която уби двете си деца

  • 15 юни 2021 12:05

  • 1187
  • 0
Апелативният съд потвърди постоянния арест на майката от Сандански, която уби двете си деца
© Булфото

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Николай Джурковски и членове Александър Желязков и Емилия Колева потвърди определението на Окръжен съд – Благоевград, с което е отказано изменение на наложената мярка „задържане под стража“ на обвиняемата за убийството на двете си малолетните деца Кристина Дунчева.

Съдът прие за установено, че към момента не е разколебано обоснованото предположение, че обвиняемата е извършител на престъплението, в което е обвинена. Освен това, според магистратите, съществува реална опасност в случай на налагане на по-лека мярка, обвиняемата да извърши друго престъпление, предвид нейната депресивна тревожност и емоционална лабилност, както и начинът, по който е извършено престъплението. Съдът прецени още, че в условията, при които Дунчева пребивава в ареста, тя може да получава медицински грижи. 

Оставиха в ареста майката, заклала двете си деца

В хода на делото стана ясно, че досъдебното производство срещу Дунчева е пред приключване. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, съобщиха от пресцентъра на съда.

Последвайте канала на

Novini.bg
1187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини