Психолог: В последно време зачестиха убийствата от ревност

13 май 2021 08:30

Психолог: В последно време зачестиха убийствата от ревност
© Кадър Nova
778 4

Много може да са причините – от лични до служебни. Много често обаче причината е ревност. Мъжете реагират агресивно чрез действие, а жените реагират чрез конфликт, т.е. вербално. Това заяви психолог за сутрешния блок на Nova.

„Гневът е много устойчива емоция. Във всички случаи има действия, които предхождат тези крайни мерки, които е взел човекът. Тук става въпрос за безнадеждност. Човекът вероятно е опитал други начини, след което е загубил вяра. Не можем да говорим за безсъвестност при него, защото той е отнел живота си. Той осъзнава напълно последствията от действията си колкото и да е силен гневът“, коментира психологът.

Според нея вероятно е имало заплахи и предупреждения. „За съжаление в последно време зачестиха убийствата от ревност. Тук говорим за отворени бракове и за връзки, които се смесват. Имала съм такива случаи в практиката.“

След като агресията е прераснала в активно действие, ние не можем да очакваме, че то няма да бъде повторено.

От "Св. Анна" разкриха какво е състоянието на простреляната в метрото жена

Такива хора са настроени като притежателни единици във връзката: „Има страх да не бъдат отхвърлени и изоставени. Те вярват, ча са единственото решение в даден проблем. Те виждат нещата като ситуация без изход и предприемат крайно действие“, завърши психологът.

Novini.bg
778 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
XXX

2021.05.15 | 19:59

4
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

2021.05.13 | 09:18

3
Еми в последно време ку-рвите се активизираха
Драган

2021.05.13 | 08:45

2
Ами ще се увеличават, те жените открай време работят в тази професия, ама напоследък са почти 90%. Затова израза, да не дава господ, напоследък е много популярен.

2021.05.13 | 08:33

1
Хубавото е, че тоя крокодил никой нема да го убие от ревност.

Добави коментар

Водещи новини