Затвор за 28-годишен шофьор, убил колоездач на пътя

04 февруари 2021 19:04

Затвор за 28-годишен шофьор, убил колоездач на пътя
© Getty Images/Guliver
774 1

Разградският окръжен съд постанови ефективна присъда за 28-годишен шофьор, причинил катастрофа със загинал велосипедист, съобщиха от съда. Наложеното му от съда наказание е "лишаване от свобода" за срок от три години при първоначален общ режим.

Пътно-транспортното произшествие е станало през юни 2017 година на изхода на Разград в близост до кръстовището за Попово. Подсъдимият управлявал автомобил със скорост над разрешената в населени места. Според експертизата, той се е движел със 84,5 км в час при разрешена 50 км в час, като не е имал и необходимата правоспособност. Велосипедистът завивал наляво, когато бил ударен от колата, шофирана от младия мъж. В резултат на удара пострадалият 63-годишен мъж от Благоево получил множество тежки травми, вследствие на които починал по-късно в болнично заведение.

Съдят шофьор на камион, убил колоездач на пътя и избягал

Обвиняемият трябва да заплати и направените в хода на делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване.

Novini.bg
774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
българска работа

2021.02.05 | 02:47

1
Карал без книжка, с превишена скорост и за капак убива човек. 3 години са малко за такова престъпление, тъпото к0пеле трябва да лежи минимум 5 години. На това се казва българско кривосъдие. Дано да затрият по същия начин някой близък на съдията издал тази присъда.

Добави коментар

Водещи новини