Разкриха брутални подробности за двойното убийство в Шумен

  • 26 ноември 2020 12:34

  • 15537
  • 4
Разкриха брутални подробности за двойното убийство в Шумен
© Булфото (архив)

Криминалисти разкриха двойното убийство в Шумен за по-малко от 48 часа. Като обвиняем е привлечен 21-годишен младеж, внук на 75-годишния мъж и 68-годишната жена, намерени мъртви във вила в местността "Под манастира" в града в понеделник.

Това съобщиха на пресконференция директорът на ОД на МВР Ялчън Расим, окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и прокурор Стефка Якимова - говорител на Апелативната прокуратура във Варна.

След извършени множество следствени действия и разпит на над 20 свидетели е изяснено, че в ранните следобедни часове на 22 ноември младият мъж първо убил дядо си във вилния имот, до който го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където посегнал и на нейния живот. Убийството на двамата е станало в рамките на около час. Младежът взел и 700 лева от дома им, а също така е изтеглил и 500 лева от банкови карти.

Иззети са множество веществени доказателства, включително и метална тръба, с която е било извършено тежкото престъпление.

Задържаха автора на двойното убийство в Шумен

Мъжът, който не е криминално проявен, е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен.

Той е студент, работи в строително-монтажна фирма и има данни, че е с хазартни наклонности.

С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Приведен е в ОС "Изпълнение на наказанията". Работата по документиране на престъплението продължава.

В нея са участвали и служители на ГД "Национална полиция", и на Института по психология на МВР, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
15537 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЙОРДАН

2020.11.26 | 14:20

4
Благодаря за отговора. На 50г. съм с 3 деца, и се борим за сина-Тумор в таза. Работя до ден днешен. Не се познаваме и оценка не давам. Но Ви желая на всички много, много здраве. И чалгата я ненавиждам, тя съсипа доста поколения. Бъдете здрави.
ЙОРДАН

2020.11.26 | 13:48

1
В плана Ран-Ът, пише: няма да ги избиване, ще им изсипем болести, наркомания, престъпления и проституция в неограничени количества, ще затвори болниците и училищата, ще подмени ценностната им система и те ще се унищожат сами. Този план работи с пълна сила.
ЖИВОТА ТИ Е ЧАЛГА

2020.11.26 | 14:07

3
Данчоо, хващай самолета и заминавай към Северна Корея, там нема планове "Ран-Ът".....че нещо взе да ми писва от промити мозъци на тотални мързеливци, които като не стават за нищо си търсят разни планове, които са им виновни за мизерния животец !!!!
ЙОРДАН

2020.11.26 | 13:53

2
ИЗБИВАМЕ.

Добави коментар

Водещи новини