Проговориха приятели на майката, убила двете си деца в Сандански

  • 20 ноември 2020 10:40

  • 125428
  • 22
Проговориха приятели на майката, убила двете си деца в Сандански
© Pixabay

Обикновено семейство, нормално. Преди няколко месеца обаче адът започна. Така близки и приятели на Кристина Дунчева и Георги Трайков описват връзката им.

"Луди хора, съдиха се за издръжки, на кой ще са децата и сега какво две невинни душици в гроба, трагедията е голяма", коментира във Фейсбук тяхна близка. 

Ден на траур в Сандански за убитите от майка си две деца

Тя разказва, че борбата между Георги и Кристина била наистина ожесточена. След като станало ясно, че се развеждат, той заявил, че ще вземе правата над децата им, а като причина изтъкнал депресията, през която тя преминавала от известно време, предаде Марица. 

Друга тяхна позната разкрива, че Кристина се чувствала неудовлетворена от това, че е станала безработна. Кризата настъпила малко преди пандемията с коронавирус у нас и тя си стояла постоянно вкъщи. 

Младата жена искала да се развива, но нямала никакви възможности, накрая се устроила с предложение от Бюрото по труда за касиерка в учебно заведение. 

Майка закла двете си деца в Сандански

Самият Георги е бил изключително привързан към децата си. На профила му във Фейсбук се вижда, че почти всяка негова втора публикация е свързана с тях. 

На 8 ноември - преди няколко дни, той показва и снимка отпреди четири години, когато е било кръщенето на сина му. 

Сред малцината, опитали да защитят по някакъв начин Кристина във Фейсбук, са хора, които твърдят, че една от причините за разрива между двамата била ревност от страна на младата жена, която подозирала, че Георги й изневерява. Това още повече задълбочило депресията й. 

От полицията в Благоевград разкриха пред Блиц, че в момента психолози участват в разпита на майката, убила дечицата си. Очаква се те да бъдат консултирани и от екип от Института по психология на МВР.

Майката, заклала децата си в Сандански, пред полицията: Искаха да ми ги вземат? Е, нека ми ги вземат сега!

В България досега е имало няколко случая, в които родител посяга над децата си, но повечето от тях са на убийци бащи, които често посягат и на живота си, след като извършат ужасяващото престъпление. 

В случая с Кристина прави впечатление, че тя не е направила подобен опит, тепърва ще се установява дали е осъзнавала какво извършва. 

Друга интересна подробност се набива на очи от профила на самата Кристина във Фейсбук. От публикациите й става ясно, че е била вярваща и се е интересувала и от източни практики, нещо, което противоречи на каквото и да е насилие. 

След като стана ясно, че именно тя е майката, убила децата си, публикациите й са пълни с гневни коментари, основно от жени, които пишат, че тя трябва да бъде наказана по особено жесток начин и да получи доживотна присъда. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
125428 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
анонимен

2022.01.07 | 16:49

22
Дух на лудост е пуснат и вилнее по света. Има само един, който да го спре и това е този, който победи дявола - т.е. С.И.Н.Ъ.Т Б.О.Ж.И. Покайте се и вяравайте в Е.в.а.н.г.е.л.и.е.т.о, няма кой друг да ви спаси и от лудост и от злото.
Медицинска сестра

2020.11.22 | 16:08

16
Дали е инцидент или жената е психично болна?Помните ли преди години удушеното от майка си момченце в Южния парк? Е,тогава майката беше с психично заболяване.Много жалко за дечицата!
Стоян

2020.11.24 | 18:07

21
За този случей в южния парк,не е сигурно,че майката е убийцата.Четох,че по-късно е била оправдана и пусната,но това не го дадоха по новините.Оказа се,че бащата се е забъркал с наркотици и неуредени отношения са причината за убийството.Имаше книга за това.Както знаете в тези среди наказанията са жестоки.И както се знае в България,като път между изтока и запада трафика е голям и важни хора от високите етажи са замесени.Затова е и медийното мълчание.
гост

2020.11.24 | 16:44

20
вероятно не е подкрепяна от семейството си и тормозена физически и вербално от това на съпруга си и ако това продължава години, колко хора биха издържали без да полудеят.
гост

2020.11.24 | 16:41

19
никой не знае какъв е точно случаят, нали. И този миловиден съпруг, дори и да е публикувал снимки на децата си, това нищо не означава, нали. Показността не е гаранция че, той е бил добър родител. За да има толкова жалби и срещу него, това не ви ли навежда на мисълта че, и той вероятно е бил агресор, ок, манипулатор за обществото. В България има голямо домашно насилие срещу жените и децата, просто донякъде това се приема за нормално и не се говори. Чак когато някой направи нещо подобно, ние моралистите изведнъж започваме да хулим и нападаме, без да знаем всички фактори.
Баща

2020.11.23 | 15:34

18
Който от вас е без грях, нека първи хвърли камък срещу нея! Вие без грях ли сте? Пита Господ Христос Исус!
Гост

2020.11.23 | 09:44

17
Деянието, ако е извършено от майката, показва дълбока омраза към бащата на децата и целия му род и "семка" до девето коляно. Не е оправдание, но тази жена вероятно е била жестоко малтретирана, вкл. и психически, мачкана системно и от двете двойки родители, поставена в пълна безизходица и липса на перспектива. Това е отчаян вик на безсилие и отмъщение към рода на бащата. Също и, ако го е извършил бащата.
Биляна

2020.11.20 | 20:51

5
щели да и ги вземат ако са щели да живеят по добре при бащата тя трябва да се радва че ще имат възможност да живеят един по добър живот и възможност за по развитие а сега какво те в гроба две невинни дошички две малки същества две красиви деца дано да я осъдят до живот това заслужава тази извратена и луда жена няма да я наричам маика защото тя не е такава

2020.11.22 | 16:00

15
точно така.тя да прави на инат,не виждате ли каква физиономия има 100%.ку-ку.тази жена нее наред.
Anna

2020.11.21 | 22:08

12
Това е изрот и трябва да и дадът доживотна присъда това не е майка
поправка

2020.11.22 | 11:45

14
не приказвайте така и не съдете защото в църквата в батак се е случвало същото и КОЧО ЧЕСТИМЕНСКИ ли е изрод човек не се е променил много ВАЖНА Е МОТИВАЦИЯТА психологическото състояние и ситуацията на военно положение в страната и всичко това е ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ УПОВАВАТ НА ЦЪРКВАТА И ВЯРАТА ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ УЧИ ВЕРОУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ разбрахте ли ИЗРОТИ

2020.11.20 | 12:20

2
Бюрото по труда - Сандански: злобни заядливи бабушкери, които предлагат работа от сорта на чистач, шофьор, шивачка в гръцки фараонски цех или готвач в неизвестно малко заведение. Абсолютно непотребна институция.
бюро по труда несебър

2020.11.22 | 11:38

13
е в сандански предлагат работа в несебър мутрите само ти я вземат заедно със заплатата а ако искаш да се разпишеш в бюрото по труда го правеиш на същия етаж и вход като престъпниците по пробация ОБЩИНА НЕСЕБЪР е най богатата община в болшевишка българия съкратено ББ
студент

2020.11.20 | 13:58

4
тя е ненужна институция , неразбират от нищо , шуробаджанаци ,за хубава работа званят на свой хора.......то практиката им е да минава време до заплата....
Депресия

2020.11.21 | 20:00

11
Станалото е шокиращо. Но не съдете. Не знаете дали и на някой от вас няма да се случи да превърти.

Добави коментар

Водещи новини