Доживотен затвор за Атанас, пребил и удушил приятелката си в "Аспарухово"

  • 26 май 2020 15:31

  • 1716
  • 1
Доживотен затвор за Атанас, пребил и удушил приятелката си в "Аспарухово"
© Pixabay (архив)

Предаденият на съд за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна Атанас Г. днес бе осъден на доживотен затвор.

Присъдата за извършеното от Атанас убийство на жената, с която живеел на семейни начала, бе произнесена в съдебно заседание от състав на Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Атанас се запознал с Йорданка във фейсбук. 58-годишният мъж, който не е от Варна, пристигнал в морския град и заживял с нея през юли 2019 г. Първоначално съвместното съжителство било нормално. Месец по-късно обаче двамата често започнали да се карат, обикновено след употреба на алкохол.

На 8 август 2019 г. двамата пили ракия. След това разговорът им ескалирал в разправия и Атанас се нахвърлил върху жената, като яростно й нанасял удари с юмруци в главата и шията. Въпреки опитите на Йорданка да се защити, Атанас я повалил на земята, притискал тялото й и започнал да я души. След няколко минути я умъртвил. Направил няколко снимки на убитата с мобилния си телефон. Измил тялото й и я положил да лежи на леглото само по бикини. На следващия ден, след обилно количество алкохол, Атанас съобщил на дъщеря си, че е убил Йорданка. Тя не повярвала, тъй като усетила, че баща й е много пиян. Изпратил снимки на мъртвата жена на съпруга й, от които ясно се виждала окървавената глава на Йорданка.

Иван Гешев: Разкрихме две брутални убийства от битов характер във Варна

Атанас отговорил на позвъняване на сестрата на убитата, на която обяснил, че Йорданка е починала. Същата вечер тя заедно със съпруга си посетили квартирата, в която живеела Йорданка. След като били установени от тях множество следи от наранявания по тялото на убитата, подали сигнал на тел. 112.

Тестван за алкохол при задържането, дрегерът отчел 3,35 промила алкохол в издишания въздух от 58-годишния извършител. Доживотната присъда на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Филип Епитропов
1716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тт

2020.05.26 | 15:46

1
Магистрати,като махнахте смъртните присъди,вие ще ги храните изродите до живот заедно с вашите политици,а не народа с данъци и пенсиите!

Добави коментар

Водещи новини