Откриха зазидани черепи в дом на военен лекар

  • 08 август 2019 09:04

  • 23695
  • 0
Откриха зазидани черепи в дом на военен лекар
© Pixabay

Зазидани черепи в стена бяха открити при ремонт на апартамент на военен лекар в София.

На убийствената и мистериозна находка се натъкнали майстори, които разбили ниша срещу банята преди няколко дни. Ужасеният син на армейския медик, който решил да стегне жилището, незабавно се обадил в полицията. Новината е потвърдена от СДВР, пише в. "Телеграф".

Апартаментът се намира в стар блок на столичната ул. "Княз Борис I". Първият собственик бил зъболекар, който през далечната 1981 г. го продал на лекаря от Военновъздушните сили Лазар Топалов. Медикът дълги години го обитавал, но след това пуснал жилището под наем. Синът на Топалов - Николай решил да стегне стария апартамент и пуснал майстори вътре. Хората започнали да рушат една от стените срещу банята и останали потресени. Пред тях се показал метален шкаф, в който имало човешки черепи и множество кости. Николай се втрещил и незабавно позвънил на 112. За минути в жилището пристигнал екип разследващи от столичното 3 РПУ.

Криминалистите открили в металната кутия три черепа. Единият имал издълбан номер отгоре над темето. Мистерията се заплела още повече след като експерти установили, че по зъбите на едната глава били правени манипулации след смъртта на въпросния човек. Как тези черепи и кости са се озовали вградени в стената и защо са били скрити в шкаф остава загадка, която разследващите тепърва ще нищят.

Една от версиите е, че първия собственик на апартамента-зъболекарят е правил опити с тях и затова ги е скрил в дома си. Предполага се, че са били с учебна цел. Не е ясно все още на колко души костите са били скътани в металния шкаф и защо. Злокобните находки са дадени за експертиза, която да установи на кого са, както и дали вече покойните хора са били жертва на престъпление.

Случаят беше определен от полицаите като все едно е изваден от роман на Агата Кристи.

Novini.bg
23695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини