Секс оргии и клошари в къщата-музей на Никола Войводов

Домът и сенчестият двор край къщата – музей на комитата Никола Войводов във Враца са се превърнали в терен за секс оргии и свърталище на скитници и наркомани.

За бездомник, който това лято най-спокойно си спи на чардака, алармира врачанка в социалните мрежи. Тя споделя, че е подавала много сигнали за безобразията, които се вършат в имота. Виждала е как тийнейджъри се натискат и съвокупляват, пият бира и крещят посред нощ.

Преди време историческата сграда едва не стана на пепел, след като клошари предизвикаха пожар в мазето. И макар, че се намира в центъра на града, реставрираната възрожденска къща непрекъснато се "разкрасява" с нецензурни послания и гнусни рисунки. Общината и възмутени граждани не веднъж са оправяли пораженията след проявите на вандали, но баталиите им продължават, пише Монитор.

В старинната къща лежат костите на Никола Войводов. Те са поставени в махагонов сандък в хола на родния му дом. Там е и надгробният му кръст.

Войводов е първият апостол, който девет години преди Христо Ботев наема параход, с който да премине с четата си в България. Корабът "Германия" акостира на русенското пристанище на 20 август 1867 година, но поради предателство четата е посрещната от редовна турска армия. При кървавата битка на борда е посечен Никола Войводов, който бил едва 25-годишен. Костите му прибрала тайно баба Тонка Обретенова. После те били положени във Възнесенската църква във Враца, а след реставрацията на дома му са преместени в него. Къщата музей на Никола Войводов се стопанисва от Регионалния исторически музей във Враца. На оплакването в социалната мрежа за бездомника реагираха от общината и музея, които ще вземат мерки клошарят повече да не се излежава на терасата.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално 18+

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет