Простреляха коте с арбалет до детска градина в Пловдив

  • 10 юли 2019 11:58

  • 3085
  • 3
Простреляха коте с арбалет до детска градина в Пловдив
© Фейсбук/Костадинка Илиева

Жена от Пловдив публикува снимки на коте, простреляно със стрела. Това се е случило до детска градина. Публикацията ѝ в социалните мрежи развълнува много хора. Костадинка Илиева се грижи с любов за няколко улични котки в пловдивския район „Тракия”, предава БТВ.

От два месеца жената се е преместила да живее в друга част на града, но редовно идва да храни любимците си, след което почиства и си тръгва. „Грижа се за тях от около 2 години. Както видяхте, повечето от тях са с рязано уше. Което значи, че са кастрирани. Храня ги. Гледам ги. Обичам си ги”, казва Костадинка.

Преди дни едно от котетата е простреляно с метална стрела в окото. Инцидентът се случва на метри от детска градина. „Как може да го направиш с живо същество и в близост до детската градина? Детската градина е на 5 метра. Всичките деца се бяха залепили на оградата и виждаха това нещо. Което за мен не е нормално”, твърди жената.

„Предполагам, че е стрела от арбалет, защото е къса. От лъковете стрелите са доста по-дълги. Това е оръжие, което има доста сериозен потенциал. С доста сериозна сила се изстрелва стрелата – и това е опасно и за хора, и за животни. Не е играчка в никакъв случай”, коментира ветеринарният лекар д-р Янко Тодоров.

Костадинка полага огромни усилия, за да спаси простреляното коте. Сивка е оперирана във ветеринарна клиника. Хирургическата интервенция не е по финансовите възможности на Костадинка и тя моли за помощ приятели в социалните мрежи. Ветеринарната клиника се отказва от хонорара за операцията, но трябва да бъдат заплатени консумативите и рентгена.

Опасната стрелба с арбалет в гъсто населен район на града не бива да остава без последствия, категорична е Костадинка Илиева. Тя е решена да подаде жалба в полицията за установяване на човека, произвел изстрела.

Последвайте канала на

Novini.bg
3085 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
BAI GANIO

2019.07.19 | 07:20

3

IZCHEZVANETO NA EDNA NATSIA I RAJDANETO NA MNOGO TIKVI

2019.07.11 | 10:42

1

до този който е стрелял приятел само се моли да не разбера кой си.

2019.07.12 | 17:42

2

в блатото на герП хора много,човеци малко

Добави коментар

Водещи новини