Внук върза и преби баба си за 250 лева и 3 кутии цигари

Под ръководството на Районна прокуратура – Своге се води разследване по образувано досъдебно производство за грабеж.

Вечерта на 08.02.2019 г. живееща сама възрастна жена била нападната в къщата си в с. Еленов дол, община Своге. Извършителите на престъпното деяние, които били двама, проникнали в дома ѝ чрез взломяване на входната врата, докато тя спяла. Те били с прикрити лица – единият с шапка тип маска с прорези на очите, а другият – с превързан шал. Двамата притискали устата на пострадалата с ръка, за да не може да извика за помощ, вързали ѝ ръцете с кабел за зарядно устройство за мобилен телефон, а краката с въже към металната част на леглото.

Нападателите отнели от възрастната жена парична сума в размер на 250 лева и 3 кутии цигари. При напускане на дома те ѝ забранили да излиза навън и оставили мобилните ѝ телефони във външна тоалетна в двора. Пострадалата е била освидетелствана, като било констатирано наличие на травма и кръвонасядане в областта на носа и оттекли пръсти на дясната ръка.

В хода на разследването било установено, че един от извършителите е К.П. – внук на пострадалата жена. Заедно с Б.Б., той е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 ,вр. чл. 20, ал. 2 от НК. Вчера, 13.02.2019 г., Районна прокуратура – Своге е внесла искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите, което съдът не е уважил. Наложената им мярка за неотклонение е „домашен арест“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Коментари

  1. 2019.02.14 | 18:43

    Мангали......живеят в Мездра в циганската махала.

  2. 2019.02.14 | 17:57

    ужас

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Криминално 18+

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет