Изрод трови улични котки в Пловдив (снимки 18+)

  • 04 февруари 2019 07:48

  • 1488
  • 4
Изрод трови улични котки в Пловдив (снимки 18+)
© Pixabay

За масово отравяне на улични котки в Пловдив и разхвърляне на отрова, която е опасна и за малките деца, сигнализират доброволците от iCat Rescue. Опасното вещество било разхвърляно в общите площи между блоковете и дори по детски площадки, съобщават от организацията във Фейсбук страницата си.

"През изминалата седмица се сблъскахме с масово отравяне и разхвърляне на отрова в междублоковите площи на бул.Цариградско Шосе 48-58. До момента сме открили 4 жертви, а други котаци от колонията, която обслужваме изчезнаха безследно.

Две от маците все още се борят за живота си, след поглъщане на отрова, поставена в общите площи и детски площадки. Една от маците не успя да се пребори - бъбреците й отказаха да функционират поради натрупаните кристални частици от отровата.

Днес в една от къщичките, които сме поставили за котаците, открихме още една жертва, починала в следствие на вид бързодействаща отрова или вид киселина. Мацо бе успял да се дотътри на скришно, където да умре бавно и болезнено, задушавайки се от подуването на езика и от кръвоизливите причинени от отровата.

Сигнализирани бяха органите на реда. Дни преди масовата акция, се появи писмо с текст насаждащ насилие и очевадна непоносимост към животните и насочен към доброволците ни, подписан от домоуправата на входовете, които явно са решили да ''разчистят'' по изключително жесток начин безстопанствените животни. Навярно някой е счел, че да поеме нещата в свои ръце, пръскайки отрова в околната среда и замърсявайки я и че жестокото и престъпно действие ще остане безнаказано".

Оттам са категорични, че ще направят всички законови стъпки, за да бъде открит злосторникът, който трови уличните котки.

"Напомняме, че чл. 325б. от Наказателения кодекс гласи: „Който прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева”, казват от iCat Rescue.

Последвайте канала на

Novini.bg
1488 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
тодо

2019.02.05 | 09:10

4

как така до 3 години, доживотна и за съдията,коѝто не го осъди....

тодо

2019.02.05 | 09:04

3

нужни са на всички нас,приятел,защото планетата земя е на всички,ние сме едно цяло.нека бог ти помогне да разбереш това, за да се радваш и ти на истинско щастие.

2019.02.04 | 09:46

2

Кому са нужни тези бездомни животни,че сте вдигнали джабала за тях?

ббб

2019.02.04 | 08:40

1

тоя урод трябва да до застрелят

Добави коментар

Водещи новини