Социологът Марчела Абрашева посочи кои ще са двете най-големи "червени линии" в новото НС

  • 28 октомври 2024 17:47

  • 1185
  • 0
Социологът Марчела Абрашева посочи кои ще са двете най-големи "червени линии" в новото НС
© NOVA NEWS

Първият обнадеждаващ факт от тези избори е избирателната активност. Не се върнаха всички хора да гласуват и това няма как да стане, но има едно връщане на хората пред урните, които подкрепиха своите кандидати. Тук имаме и обратната гледна точка - купеният вот. Ако някой ми каже какво беше преброено днес в Благоевград, където бяха сменени всички членове на СИК, ще го поздравя. Все пак хората се върнаха и се опитаха да спрат тази грозна картина. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 797

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS социологът Марчела Абрашева, която коментира изборните резултати от вчера.  

ГЕРБ-СДС печели изборите, битка за второто място, нова партия в парламента

"За мен най-голямата "червена линия" в този парламент ще е тази между двете ДПС-та. Другата основна "червена линия" ще е за ПП-ДБ и дали ще се съгласят да участват в една нова "сглобка". Бойко Борисов имаше мнозинство да направи кабинет и миналия път, но това не се случи. Всичко ще зависи от това дали ПП-ДБ ще искат да управляват на всяка цена и дали ще бъдат изпълнени техните искания за антикорупционните закони. Какви други конфигурации могат да се случат, тепърва предстои да видим. Вчера Борисов обяви, че е готов да управлява с всички, без "Възраждане". За мен биха се намерили кандидати за такова управление, но това ще означава, че този кабинет няма да е реформитски настроен. Би могло да има и кабинет на малцинството. Трябва да гледаме какво вършат политиците, а не какво говорят", добави тя. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1185 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини