Стойчо Стойчев с прогноза: Ще има спор между две сили за премиер

  • 21 октомври 2024 08:12

  • 2392
  • 6
Стойчо Стойчев с прогноза: Ще има спор между две сили за премиер
© Кадър - Нова телевизия

Цялата предизборна кампания върви доста добронамерено, което ни задава някакъв вид желание от страна на ГЕРБ и ПП-ДБ да направят опит за съставяне на правителство. За мен говоренето на Борисов и Василев, че няма да се подкрепят един друг не е намерение, а по-скоро тактика да надъхат избирателите, защото ако имаше реално намерение да враждуват още сега, кампанията щеше да е друга.  Това коментира в ефира на Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 392

Според мен Борисов настоява за ярка политическа фигура за премиер, за да покаже на стопяващия му се електорат, че те са първи, че са все още силни и че все още нещо значат. Най-вероятно след изборите всички ще трябва да отстъпят, ако тръгнат да правят мнозинство и да отговорят на въпроса кой ще е третия. Тъй като първите две политически сили ще са на ръба на мнозинство, коментира журналистът Стояна Георгиева.

Купуване на гласове: Експерти с коментар

Трудно мога да си представя, че Борисов ще се запъне и ще настоява Пеевски да е в правителството, за да има кабинет.  ГЕРБ няма да е трудно да отговори на условието на ПП-ДБ - без Пеевски в управлението, коментира Стойчев. 

Ще има спор между двете сили за премиер, значи, че те все пак искат общо правителство и се чудят кой да е премиера. Според мен ще изберат равноотдалечено неполитическо лице, допълни той.

Последвайте канала на

Калина Христова
2392 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.10.21 | 11:04

6
ALO SAS 1 2 MILIONA NQMA KAK DA IZBEREM PRAVITELSTVO ISTINATA E EDNA 4E NARODA NE ISKA SEGA6NITE SI POLITICI I NQMA KAK DA GI ISKA PONEJE TE NE MISLIAT ZA BG NAROD A MISLIAT ZA 1,2 MILIONA SAMO KUPEN VOT
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.21 | 10:37

5
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
надежда дДойчева

2024.10.21 | 10:27

4
Има само един вид ШИЗОФРЕНИЦИ- ИБАНИТЕ. Мирослав блажев Ка.тила не прави изключение.
Хидроложки проучвания

2024.10.21 | 09:17

3
Поредният идиот, който ни казва в прав текст,, че от избора ни абсолютно нищо не зависи:)))!
Да

2024.10.21 | 09:07

2
Само възраждане

2024.10.21 | 08:58

1
Иде Възраждане на България!

Добави коментар

Водещи новини