РИК-Кюстендил заличи кандидат-депутат

  • 11 октомври 2024 09:53

  • 206
  • 0
РИК-Кюстендил заличи кандидат-депутат
© Novini.bg/ Canva

РИК-Кюстендил заличи кандидат-депутат от една от съперничещите си две коалиции от разцепила се партия. При това я е представлявал на консултациите по състава на СИК при Общината в Дупница. Така броят на кандидат-депутатите от Кюстендилска област става 124. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 258

Заличеният кандидат е бил поставен под №3 в листата на коалицията. РИК - Кюстендил е извършила служебна проверка относно сочените от заявителя обстоятелства. 

"След като взе предвид, че заявителят действително е регистриран като кандидат за народен представител и лично изразява желанието си да не участва като кандидат за народен представител в предстоящите на 27 октомври 2024 г. избори, то така подаденото заявление следва да бъде уважено и регистрацията на кандидата за народен представител, да бъде заличена по негово изрично волеизявление. При изписване на имената и номерата в кандидатските листи върху информационното табло пред изборното помещение и в кабината за гласуване, срещу номера и на мястото на името на отказалия се кандидат да се впише "заличен“", гласи решението на комисията. 

Отказалият се кандидат има пълномощно да представлява коалицията през цялата предизборна кампания в общината. Не е ясно защо е решил да се откаже. 

И в Кюстендилско противоборството между двете фракции от разцепилата се партия е сериозно, но все по-силно доминира едната, коментират активисти.

Сметката на партиите за медийна реклама – 500 хил. лева за 10 дни кампания

Последвайте канала на

Радина Лазарова
206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини