„София Прайд” призовава кандидат-депутатите да се ангажират със защита на равноправието в България

  • 01 октомври 2024 13:26

  • 276
  • 8
„София Прайд” призовава кандидат-депутатите да се ангажират със защита на равноправието в България
© Булфото архив

Организаторите на най-голямото събитие в подкрепа на човешките права призовават кандидатите на политическите партии да подпишат декларацията и да се ангажират с обещание към избирателите, че в 51-вото Народно събрание ще работят за видимост и в защита на правата и интересите на ЛГБТИ хората в България.  

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 143

Декларацията гласи, че подписалите я ще се застъпват за законови механизми за защита на ЛГБТИ хората от дискриминация във всички нейни форми, ще работят за диалог с гражданския сектор и ЛГБТИ организациите и ще представляват и защитават интересите на ЛГБТИ хората така, както интересите на всички останали хора, без да ги омаловажават или пренебрегват.

На изборите през юни 2024 година общо 27 кандидати за 50-ото Народно събрание подписаха декларацията. От подписалите в Парламента влязоха Кристина Петкова, Елисавета Белобрадова, Петър Кьосев, Калина Константинова и Иван Белчев от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

От организация комитет на София Прайд обръщат внимание на политическите партии, че след като Парламентът прие измененията на ЗУПО, свързани с несъществуващата “ЛГБТИ пропагандата” в българските училища, силно се увеличиха речта на омразата и проявите на дискриминация. Симеон Василев от фондация ГЛАС добавя: „Репресивният закон изостри напрежението в обществото и вече сме свидетели на нарастване на негативното отношение към ЛГБТИ хората в България.

ПП-ДБ в СОС подкрепи "София Прайд"

В България има сериозен проблем с тормоза в училище и вместо да му се обръща нужното внимание, с този закон още повече се влошава положението на най-уязвимата група от българските деца. Затова призоваваме всички кандидати за 51-ото народно събрание, които заявяват принадлежността си към европейските ценности и ангажимента си към прогреса, сигурността и живота на всички български граждани, да подпишат декларацията.”

През 2024 г. София Прайд 2024 събра над 10 хиляди души в подкрепа на ЛГБТИ равноправието, които се включиха в мирното протестно шествие, което започна от площад Батенберг и продължи по улиците на София. След исканията на протестиращите, както и в предишни години, бяха юридическо регламентиране на еднополовите връзки, ясна процедура за смяна на пола и повече приемане в обществото, съобщават организаторите на прайда.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
276 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ГЮВЕНДЕР ЕГЕНИ МИНЧЕВ

2024.10.01 | 15:05

8
Педали, видни като Евгени Минчев в листата на БСП-БКп в София. До педал номер 1 на столицата ли закъсаха, че да търсят спасение. Това е знак колко жлки са от БСП-БКП да ползват имиджа на един ГЮВЕНДЕР наследил милионите на Августин Пейчинов безплоден милионер.
бахти @едерастията.

2024.10.01 | 14:56

7
Не ви ли писна вашата педалщина? мъжета стават жени, а жените мъже!
Гошо хубавеца

2024.10.01 | 14:34

6
Изроди!!!
ne

2024.10.01 | 14:00

5
nikakvo ravnopravie za pe dali i hermafroditi vav balgaria da se iznasiat pri evrogeiovete tam e miastoto na utrepkite

2024.10.01 | 13:51

4
Педали от всички страни съвокуплявайте се !
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.01 | 13:50

3
Смърт за чуждестранните ЛГБТ агенти на сорош и цру!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.01 | 13:50

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.01 | 13:36

1
всички тия на остров Педерландия

Добави коментар

Водещи новини