РИК в Хасково ще разпределя секционните състави служебно

  • 17 септември 2024 13:38

  • 139
  • 1
РИК в Хасково ще разпределя секционните състави служебно
© Булфото (архив)

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Сербест, който заяви, че е упълномощен за участие в консултациите от председателя на ДПС Джевдет Чакъров и от почетния председател Ахмед Доган. Той призова другият участващ в тях Йозджан Мехмед да обясни присъствието си. Мехмед посочи, че е легитимен и упълномощен от председателя на партията Делян Пеевски.

Секретарят на общината Пламен Лечев каза, че документите на участниците в консултациите са проверени и всички отговарят на изискванията.

В общо 234 секции ще се гласува в област Видин на изборите

На територията на община Хасково със заповед на кмета Станислав Дечев бяха образувани 149 постоянни секции. От тях 111 са в града.

Според разпределението на РИК в секциите ще действат 376 членове за коалиция ГЕРБ-СДС, като ръководните позиции са 149, за коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" –  216 членове, от тях 88 могат да бъдат назначени на ръководни места. От „Възраждане“ ще имат 210 представители в СИК и 85 ръководни позиции. Членовете на ДПС, коалиция „БСП за България“ и „Има такъв народ“ имат право на по 149 членове. От тях 49 ръководни места са за ДПС, 40 ръководни позиции са за „БСП за България“ и 36 – за „Има такъв народ“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
139 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.17 | 15:16

1
Хора ако имате заседнала работа, тогава е важно да прочетете----> come.ac/HEMOFERO

Добави коментар

Водещи новини