Стотина искат да са депутати от Силистренско – местата са едва 4

  • 16 септември 2024 14:43

  • 343
  • 4
Стотина искат да са депутати от Силистренско – местата са едва 4
© Bulphoto

На парламентарни избори кандидатите за депутати в Силистренско обикновено са над стотина, а депутатските места само четири, избирателите малко над 113 хиляди – с активност около 36% на последния предсрочен вот.

В 50-я парламент влязоха двама депутати от Движението за права и свободи и по един от ГЕРБ и "Възраждане".

В Силистренско официално за избори все още не се говори, като изключим совалките на някои лидери в региона. Само за около десетина дни през града преминаха съпредседателят на ДПС Делян Пеевски и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Първият, за да провери на място какво е положението в региона, който се слави като един от бастионите на Доган, а вторият – за да се срещне с представителите на местния бизнес. С нетърпение се очаква старото ново ДПС да обяви публично структурата си и водача на листата за народни представители.

Последен ден инициативните комитети да се регистрират пред РИК за участие във вота

И ако досега Движението за права и свободи в този край на страната да е първа политическа сила, сега ГЕРБ са тези, които очакват да станат първи, заяви лидерът на партията в Силистренско Тодор Тодоров. Те знаят и кой ще ги поведе.

За депутатски мандат отново ще се борят и "Възраждане", залагайки на местни, конкретни проблеми, посочва Маргарита Генчева. Сред тях са осигуряването на денонощен достъп до лекарства в отдалечените и малки населени места.

Място в парламента е цел и на ПП-ДБ, които след поредно участие на Силистра в парламентарни избори не успяха с външната кандидатура на Богомил Петков, който обаче все още продължава да чувства града и региона като свой приоритет. Дали той отново ще е първи в кандидат-депутатската листа или ще е местен човек, все още се изяснява.

В БСП ситуацията води симпатизантите им до объркване. Хора, които преди са събирали подписи за регистрация, вече не искат да го правят. Не приемали завръщането в коалиция с БСП на хора, които в годините са създали собствени политически проекти.

И макар до началото на предизборната кампания все още да има време, то в социалните мрежи тя започна отдавна с размяна на реплики по различни злободневни теми – сред които е и едно инвестиционно намерение за изграждане на ветрогенераторен парк върху земеделска земя с вече променен статут, собственост на семейството на настоящия кмет Александър Сабанов, пише БНР.

Ще бъдат ли интересни тези избори в Силистренско – времето ще покаже! Очакват ли хората изненади на изборите и какви са настроенията в региона - повече в репортажа на кореспондента ни в региона Незабравка Кирова:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
343 4

Коментари 4

Добави коментар

2024.09.16 | 16:19

2
кандидат лапачи-нищоправци.
ГЯУ РСКИ СВИ НЕ

2024.09.16 | 22:29

4
КОЛКО ХИЛЯДИ ИЗРОДА СЕ ГОЯТ У ДС
4 МИЛИОНА ЖИВИ ГОВ НАРИ

2024.09.16 | 22:28

3
240 БЪЛГАРСКИ СВИНИ СЕ ГОЯТ

2024.09.16 | 15:11

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини