Новите избори: ЦИК ще се срещне с отговорните министри

  • 16 септември 2024 06:47

  • 273
  • 2
Новите избори: ЦИК ще се срещне с отговорните министри
© Булфото

Централната избирателна комисия ще се срещне с министрите, ангажирани с организацията и провеждането на изборите на 27 октомври.

Миналата седмица от правителството изпратиха до комисията предложения за правилата и процедурите по гарантиране провеждането на добре организиран и прозрачен машинен вот.

Кабинетът предлага на ЦИК допълнителни гаранции за прозрачността на изборите

Сред тях са различни доставчици на машините за гласуване и пломбите за флаш паметта, както и защитена хартия за машинното гласуване.

От ЦИК изразиха недоволство от това, че предложенията на Министерския съвет първо са били публично разпространени, а след това представени на комисията.

На днешната среща се очаква ЦИК отново да постави въпроса относно регистъра на пломбите, които се поставят на различните отделения на машините и използването на хартия с допълнителна защита при отпечатване на бюлетина от машинно гласуване, доставена от печатницата на БНБ, предава БНТ. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
273 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.09.16 | 08:09

2
На изборите ВСИЧКИ за ВЪЗРАЖДАНЕ ! СТИГА ЛГБТ , джендъри , извратеняци , евроатлантици крадци мошеници бандити корупционери престъпници са ни управлявали и грабили ! СТИГА !
Анонимен

2024.09.16 | 06:55

1
Нямате полза те са послушковци

Добави коментар

Водещи новини