Кои са новите народни представители от област Кюстендил

  • 20 юни 2024 08:54

  • 242
  • 1
Кои са новите народни представители от област Кюстендил
© Булфото (архив)

Централната избирателна комисия обяви в свое решение имената четиримата народни представители от област Кюстендил в 50-ото Народно събрание (НС).

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

Първият мандат отива при ГЕРБ-СДС. По един депутат ще имат „Величие“, „Възраждане" и "Движение за права и свободи“ (ДПС).  

Кои са депутатите от област Враца в 50-ото Народно събрание

Ето кои са новите депутати,, подредени според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

Димчо Димчев -„Възраждане“. Той е роден на 2 ноември 1977 г. в Добрич, пише в сайта на парламента. Димчев е живял дълги години във Великобритания. Завършил е Висш институт за народно стопанство, сега Икономически университет-Варна, специализирал е и в чужбина, разказа той пред БТА.

Депутат от 49-то Народно събрание, член на комисиите по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната и за политиките за българите извън страната. 

Христо Терзийски - ГЕРБ -СДС. Той е роден на 31 юли 1968 г. в Кюстендил. Завършил е висше образование в Технически университет – София. Преминал през специализирани курсове в Будапеща и Съединените щати. Бивш министър на вътрешните работи - 24 юли 2020 г. до 12 май 2021 г., съобщиха от партията. Бил е депутат от 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото НС. Зам.-председател е на комисията по вътрешна сигурност и член на комисията за контрол над службите и превенция и противодействие на корупцията. 

Росица Калинова - "Величие". Родена е в с. Бъзовец, област Русе. Завършила е право и философска школа към Атинския университет за изучаване на нов гръцки език. Предприемач е в сферата на търговията с дрехи, платове и конфекцияу съобщиха от партията. Половината от времето си прекарва в Кюстендил, а другата – в Гърция, където е бизнесът ѝ. 

Николай Златарски - „Движение за права и свободи“. Той е от Дупница. Областен председател и на ДПС – Кюстендил. Завършил е право, в момента ръководи местен бизнес, казаха от партията. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.20 | 14:29

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини