Ружа Райчева (журналист): Първият мандат е като горещ картоф

  • 11 юни 2024 08:16

  • 2356
  • 3
Ружа Райчева (журналист): Първият мандат е като горещ картоф
© Кадър - Нова телевизия

Според журналиста журналиста Ружа Райчева първият мандат ще е като горещ картоф. "Има много желаещи да го хванат, но е трудно, особено след оставката на Христо Иванов, тъй като Борисов разчиташе на него като спойка. А сега е ред на Пеевски и едно такова правителство ще доведе до експлозия. ПП-ДБ удобно ще се върнат в опозиционерската си роля. Сега очаквам пак протести,, недоволство от страна на хората. Защото ако досега сглобката беше поносима, то бе заради ПП-ДБ в нея. Но ако сега тя стане чиста коалиция на ГЕРБ и ДПС с участието на ИТН, очяквам протести", заяви Райчева в ефира на Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Политическият анализатор Веселин Стойнов е на менние, че е така, защото не става въпрос просто за ДПС, а за ДПС на Пеевски.

Вече сме стигнали до такава ситуация, че каквото и да е правителство е по-добре отколкото никакво и пак избори. Така че мисля, че може да се преглътне едно такова правителство. Не бива да се надценява новата опозиция на правителството. Не мисля, че на жълтите павета ще излязат повече от 300 души, допълни той.

Кристиян Шкварек с горещ коментар за изборните резултати и оставката на Христо Иванов

Постоянният обект на протест в България е Пеевски, а не Борисов. Дори Борисов протестираше по едно време срещу Пеевски. Разбира се, че в момента Пеевски търси реванш и той е към онази дата - 2013 г. Той тогава беше демонизиран. И сега се случва криза на представителността. Всички партии са компрометирани и то заради това, че това, което те са обещали преди изборите, не се случва след изборите. Това е класическа криза. И какво трябва да се направи? Европейския изход от тази ситуация е може би някакъв временен кабинет, коментира Румяна Коларова.

Въпросът не е какво иска Пеевски, защото той сега иска, иска да си го върне на всички и затова иска всичко. Въпросът е, че Борисов е в много неизгодна ситуация, тъй като ДПС е добър партньор, но ако е скрит, а сега трябва да се официализира брака, коментира Райчева. 

Последвайте канала на

Калина Христова
2356 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.11 | 13:14

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.11 | 10:08

2
махайте се от власта продажници, народа ви мрази!
Обикновена "Пунта Мара"

2024.06.11 | 09:12

1
ВЕЩИЦИТЕ отово ИЗПЪЛЗЯХА в ТЕЛЕВИЗОРА !!! НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ????

Добави коментар

Водещи новини