Германски изборни секции с критики към ЦИК: Беше ад

  • 10 юни 2024 11:15

  • 836
  • 2
Германски изборни секции с критики към ЦИК: Беше ад
© Novini.bg/Canva

В секцията за гласуване на сънародниците ни в Регенсбург, Германия, са имали проблеми в осъществяване на връзката им с Централната избирателна комисия.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

За това разказа пред БНР Антоанета Тончева, която живее и работи там и била председател на секционна комисия.

"Отново имаше забавяне от страна на ЦИК. Тази сутрин получихме забележка за единия ни протокол. Трябваше да отворим документацията отново, да видим къде са трите ни грешки – изядени цифри от бързина", обясни тя.

При записани в предварителните списъци 65 души, 360 са гласувалите за ЕП и 445 – за НС, допълни Тончева.

"Няма улеснение за комисиите, няма улеснение за ЦИК. Беше ад", заяви сънародничката ни, която смята, че вместо еволюция, при ЦИК се наблюдава "деградация".

"Възраждане" набраха инерция още от 2021 г. "Величие" е думата на вчерашния ден. Те са навсякъде. Явно хората са си набрали последователи", отбеляза Тончева относно новата политическа формация, която влиза в парламента и гласовете от българите в чужбина.

ПП-ДБ печели евровота в чужбина, „Величие“ води пред ГЕРБ-СДС

Получаваме още от същото с големия черпак, с маргинални формации, които разводняват вота, гласи оценката на Тончева за изборите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
836 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.10 | 15:47

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Гост

2024.06.10 | 11:21

1
Хубава работа амааааа Ганьовска

Добави коментар

Водещи новини