Радослав Бимбалов: Политиците изместват важните теми много успешно

  • 10 юни 2024 10:22

  • 743
  • 1
Радослав Бимбалов: Политиците изместват важните теми много успешно
© Bulfoto

Политическата ни система не си е взела правилните поуки, дори и от съвремието, не само от историята, каза пред Радио София писателят и експерт по комуникации Радослав Бимбалов.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

„Резултатите ясно показват – първо, че гласоподавателите трайно са се отказали от интерес към управлението на страната и своя контрол върху това управление, защото това представлява демокрацията – начин да изберем част от себе си, която да бъде лост за управление. Второ – политическата система отказва да се съобрази с променената среда, в която съществуват хората. В парламента ще влязат основно два типа формации – тези, които си подсигуряват гласовете по стария познат начин - чрез контрол, чрез заплащане, чрез заплаха, ако щете, и една друга порода политици, които ще влязат в парламента, упражнявайки контрол върху съзнанието на гласоподавателите през социалните мрежи“, коментира Бимбалов.

Според него политиците изместват темите много успешно и вменяват на гражданите проблеми, които да изглеждат по-големи. Все по-малко хора забелязват войната в Украйна, например, каза писателят.

Първи ден след изборите: Коментари, реакции, прогнози

„Това, че хората вече не го забелязват, не му обръщат внимание, защото са заети с всякакви други проблеми, които им внушават, че са много по-големи, например проблемът за сексуално различните хора, които искали да ни превземат отвътре, което е нечовешка глупост. Смятам, че темите се изместват много успешно през новите сфери на влияние, които са формирани от социалните мрежи, които са практически безконтролни и това се вижда и в България“, обясни Радослав Бимбалов.

Според него решението в момента е спечелилите партии да проявят смелост и да поемат управлението на страната.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
743 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.10 | 15:57

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини