Проф. Стоянов: Ако право на вот имат лицата над 16-годишна възраст, ще се появят всякакви странности

  • 10 юни 2024 10:09

  • 507
  • 3
Проф. Стоянов: Ако право на вот имат лицата над 16-годишна възраст, ще се появят всякакви странности
© Нова тв

Появата на „Величие“ в Народното събрание е изненадата на тези избори. Но вече е ставало дума, че може да се появят формации, които да опитат да запълнят представителността от високия процент избиратели, които отказват да гласуват. Това каза политологът проф. Росен Стоянов в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

В Европа се наблюдава раждането на нови, даже странни политически субекти, а стари отпадат, коментира той.

Стоянов е на мнение, че „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ няма да се избавят от ерозията на доверие“. Той запита още дали някои от ПП ще поеме отговорността за загубата.

Стоянов каза, че „Синя България“ са били задминати от политически субекти, които се идентифицират с конкретни личности. „Консервативното не се харесва на масата хора, явно политиците трябва да се адаптират към новото“, посочи той.

Какво е политическото бъдеще на България?

Стоянов е на мнение, че ако се даде правото на вот на лицата над 16-годишна възраст, ще се появят „всякакви други странности“.

„Политиката не е такава, каквато беше и никой не може да си вярва толкова, колкото си вярваше преди, за да бъде успешен“, допълни политологът.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
507 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.10 | 15:57

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.10 | 10:33

1
'лицата над 16-годишна възраст' са по-добър вариант от неграмотните мангали и безкрайната върволица мъртви души записани в турция.
Точно

2024.06.10 | 12:17

2
Казано

Добави коментар

Водещи новини